Kaposváron kezdenek a férfi röplabdások

Összeállt a szeptember közepén rajtoló Extraliga programja. A Magyar Röplabda Szövetség bejelentése szerint a DEAC játékosai Kaposváron lépnek pályára az első fordulóban, míg egy héttel később a Kecskemét érkezik a DESOK-ba.

A Debreceni Egyetem férfi röpisei sok örömteli pillanatot okoztak a drukkereknek a 2019/2020-as idényben. Együttesünk az alapszakaszban a harmadik helyen végzett, így az Extraligában folytathatta a szereplését. Fodor Antal legénysége a nívós mezőnyben a Kecskemét és a MAFC legyőzésével tette le a névjegyét. Tóth Andrásék a sikersztorit nem tudták továbbírni a koronavírus miatt tavasszal.

A DEAC ősszel vívhat újra tétmérkőzést. Korábban már beszámoltunk arról, hogy a fiúk az Extraligában állhatnak rajthoz. A debreceni egylet mellett a Kaposvár, a MAFC, a Kecskemét, a Dunaferr, a Pénzügyőr és a Kazincbarcika alkotja a mezőnyt. A versenykiírás értelmében minden együttesnek tizennyolc összecsapáson nyílik arra lehetősége, hogy minél előkelőbb pozícióban zárjon a táblázaton. Tizennyolc játéknapot követően az első négy küzdhet a bajnoki címért. Az ötödik, hatodik és hetedik helyen végző egyletek számára sem ér véget az idény, hiszen őket “összefésülik” az NB I három legjobbjával. Az ide kerülő csapatok az Extraligás szereplésért küzdhetnek meg egymással.

A napokban kiderült alakulatunk menetrendje. Szeptember 18-án Kaposváron kezdjük a bajnokságot, egy héttel később pedig a Kecskemétet fogadjuk. Ezt követően sorrendben a MAFC (idegenben), a Dunaferr (otthon), a Pénzügyőr (i.) és a Kazincbarcika (o.) következik a pontvadászat első harmadában.

“A Kaposvár csarnokában nem mi leszünk az esélyesek, de megnehezítenénk az ellenfelünk dolgát. Olyan tapasztalatokat szerezhetünk az első fordulóban, amit felhasználhatunk a Kecskemét ellen. Úgy vélem, a kecskemétiek és a MAFC ellen lehet sanszunk szép eredményre. A dunaújvárosiakat pedig mindenképpen szeretnénk legyőzni” – nyilatkozta Fodor Antal, aki a felkészülésre is kitért. “Úgy gondoltuk, hogy később indul a bajnokság, ettől függetlenül augusztus harmadikán kezdjük meg a munkát. Pár napos edzőtábor is szerepel a terveink között. Folynak az egyeztetések az edzőmeccsekről. A tavalyi évhez hasonlóan valószínűleg idén is összecsapunk a Miskolccal. Az sem zárható ki, hogy a Szolnokkal szintén találkozunk” – zárta mondandóját a vezetőedzőnk.