Két győzelemmel zárhatjuk a hetet

Nagy Attila úgy véli, a Debreceni Egyetem csapata kellő összpontosítással visszavághat a KISTEXT-nek.

Húsvét első napján sem lazsálnak az Extraliga kvalifikáló körének résztvevői: a DEAC férfi röplabdázóinak Budapesten, a KISTEXT otthonában lesz jelenésük. A fővárosiak a rájátszás nyitányán már borsot törtek az orrunk alá, hiszen 3:0-ra diadalmaskodtak a DESOK-ban. A március idusán megrendezett összecsapáson főleg Chamone villogott az ellenfelünknél. A légiós mellett a magyar válogatott legfrissebb keretébe bekerülő Gacs Dániel is megkeserítheti az életünket.

 

“A KISTEXT elleni hazai mérkőzésen többször is kihagyott a koncentrációnk, amiért nagy árat fizettünk. Amennyiben ezúttal összeszedettebben röplabdázunk, lehet esélyünk a győzelemre, bár nem lesz könnyű dolgunk. Egyébként amikor nagyobb játékerőt képviselő ellenféllel találkozunk, mindig felszívjuk magunkat, remélem, hogy ez fog minket jellemezni holnap is. Valamilyen szinten már érződik rajtunk a fáradtság, bár ebben a feszített tempóban ez bizonyos szinten érthető” – nyilatkozta Nagy Attila, aki hozzátette, gőzerővel készülnek az ütközetre, a tréningek mellett videózás szerepel a programban.

 

Együttesünk szerdán a Fehérvárt fektette két vállra, így jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán. A 3:1-es siker ellenére azt nem lehet mondani, hogy ne lettek volna hullámvölgyeink.

“Könnyebb meccsre számítottunk a fehérváriak ellen, de tudtuk, ha lebecsüljük őket, megnehezíthetik a dolgunkat. Ez be is jött, hiszen azokat a hibákat, amiket elkövettünk, könyörtelenül kihasználták. A harmadik szettben kiengedtünk, ennek pedig sajnos meg is lett az eredménye. A negyedik játszmában rendeztük a sorokat, így sikerült megnyernünk a meccset, aminek nagyon örültem. Salazar kikapcsolása volt az egyik fő feladat, erre összpontosítottunk az edzéseken. Lefékeznünk sikerült őt, de teljesen megállítani nem” – mutatott rá a 24 esztendős liberó.

Extraliga kvalifikáló kör 6. forduló
KISTEXT-DEAC
2021. 04. 04. (vasárnap) 16:00 – KISTEXT Aréna – zárt kapuk mögött