Két tehetségünk is a felnőttekkel kezdi meg a felkészülést

Ha minden jól megy, Gyulai Ádám és Márton József a Debreceni Egyetem hallgatója lesz az ősztől.

Férfi röplabdázóink augusztus elején kezdik meg az alapozást az új szezonra. A felkészülés során Gyulai Ádám és Márton József személyében két, saját nevelésű játékos is bizonyíthat Fodor Antalnak. Csapatunk vezetőedzőjére egyébként jellemző, hogy bátran nyúl a fiatalokhoz, elég csak Kiss Imrére gondolni, aki néhány hete a DEAC szezonzáróján az év tehetségének járó díjjal gazdagodott.

A 19 esztendős Gyulai legutóbbi idényére egy sérülés nyomta rá a bélyegét, de a jelek szerint már tökéletes állapotban vághat bele az edzésekbe.

“A térdemmel akadtak gondjaim, így sajnos kevés meccsen szerepelhettem az U21-es bajnokságban. Ennek ellenére nagyon büszke voltam a srácokra, akik megszerezték a bronzérmet, amit óriási tettnek tartok. Korábban tíz éven keresztül úsztam, ezt követően a Fazekas Mihály Gimnáziumba kerültem, ahol Felföldi János (a DEAC utánpótlásedzője – a szerk.) azt javasolta, hogy próbáljam ki a röplabdát, és egyáltalán nem bántam meg a váltást. Négyes ütőként érzem legotthonosabban magam a pályán. Fiatal játékosnak számítok, így természetesen minden területen látok esélyt a fejlődésre, például a nyitásfogadásaimon és a mezőnymunkámon is lehetne csiszolni. Ha minden jól megy, szeptembertől a Debreceni Egyetem pénzügy és számvitel szakának leszek a hallgatója. Eddig sem okozott problémát a sport és a tanulás összeegyeztetése, úgy gondolom, a jó időbeosztás a kulcs ebben az esetben. Az utóbbi időben már többször tréningeztem a felnőttekkel, emiatt nem lesz ismeretlen számomra a közeg” – nyilatkozta Gyulai Ádám, aki nyáron több strandröplabda versenyen is elindult.

A szintén 19 éves Márton József jóval több összecsapáson tehette le a névjegyét a bronzéremig tartó menetelés alatt, bár neki is pechesen alakult a végjáték.

“A kaposvári hatos döntő első találkozóján megsérült az ujjam, így a folytatásban centerként jutottam szóhoz. Nem jöttem zavarba ezen a poszton sem, de szerintem ütőként vagyok a legnagyobb hasznára a csapatnak. Veres Bence igazi vezérként fogott össze bennünket, a mentalitása szerintem az összes játékosnak követendő példa lehet. Az új idényben én is ilyen szerepet szeretnék betölteni. Kellemes élményekkel gazdagodtam, amióta a DEAC röplabdázója vagyok, a közegről vagy az edzések szervezettségéről egyaránt csak pozitív dolgokat tudok mondani. Azt tervezem, hogy sokáig maradok a klubnál. Nyilván örülnék, ha stabil tagja lennék a felnőtt gárdának, bár ez még kicsit távolinak tűnik, ehhez rengeteget kell dolgoznom. Ezt megelőzően több évig fociztam és jégkorongoztam, de úgy érzem, a röplabda passzol hozzám a legjobban. Nagyon tetszik ebben a sportágban, hogy a győzelemhez mindenkitől kiemelkedő teljesítményre van szükség” – fogalmazott Márton József, aki a Debreceni Egyetem programtervező informatikus szakára adta be a jelentkezését.