Két trófeát vihetett haza

F. Nagy Bence szerint a Debreceni Egyetem alakulata kellemes meglepetésekkel szeretné megörvendeztetni a drukkereket.

Idén újra megrendezték a Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar megyei strandröplabda-bajnokságot, hétfőn pedig a szezon legjobbjait díjazták. A ceremóniának DEAC-os vonatkozása is volt, hiszen a férfiaknál összetettben F. Nagy Bence és Imre Tibor zárt az első helyen. Sőt, F. Nagy a vegyes párosok között szintén trófeával gazdagodott.

“Tibivel már tavaly is az élen végeztünk, idén pedig ismét esélyesként állhattunk rajthoz. Kiváló közöttünk az összhang, ennek is köszönhető, hogy az összes állomáson a dobogó legmagasabb fokára állhattunk fel. Én főleg a mezőnymunkámmal vettem ki a részem a sikerekből, míg Tibi a támadások befejézését vállalta magára. Fehérvári Viviennel először ebben az idényben indultunk közösen. Idő kellett ahhoz, hogy összecsiszolódjunk, ám fordulóról fordulóra egyre inkább megtaláltuk a közös nevezőt. A vegyes páros megnyerése nagyobb kihívásnak számított, hiszen itt kiegyenlítettebb volt a mezőny, végül háromszor elsők, háromszor pedig másodikak lettünk. Nyilván nem lehet összehasonlítani a röplabdával a strandröpit, ettől függetlenül hasznosnak tartom ezt az időszakot, hiszen nyáron sem estem ki a ritmusból” – hangsúlyozta F. Nagy Bence.

26 éves játékosunk most már minden idegszálával az Extraliga nyitányára összpontosít. A karrierjében egyébként új szakasz kezdődik, hiszen Fodor Antal vezetőedző immáron liberóként számít rá.

“Be kell látni, hogy feladóként alacsonynak számítok ebben a mezőnyben. Az egyik edzés után Tóni bácsi felvetette, hogy mi lenne, ha liberóként folytatnám. Néhány hete barátkozom ezzel a poszttal, de bizakodó vagyok. Amiatt sem zárkóztam el a cserétől, mert így valószínűleg több játéklehetőséghez jutok. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ellenfeleink légiósokkal erősítettek a nyáron, ennek köszönhetően még magasabb lesz a színvonal a bajnokságban. Ugyan a meccsek zömén nem mi leszünk az esélyesek, ettől függetlenül kellemes meglepetéseket szeretnénk okozni. A kazincbarcikai felkészülési tornán olyan pozitív tapasztalatokkal gazdagodtunk, amikre építhetünk. Kiváló a hangulat és az összhang a csapaton belül, ezt szintén érdemes kiemelni” – zárta mondandóját F. Nagy Bence.