Kiss Imre: óriási megtiszteltetés ez a díj

A DEAC kiváló adottságokkal rendelkező röplabdázója két éremmel is gazdagodott az elmúlt hetek során.

A Debreceni Egyetem alakulataiban rengeteg szép jövő előtt álló sportoló “bontogatja a szárnyait”, így nem volt könnyű dolguk a döntéshozóknak, amikor megnevezték az év fiatal tehetségét. Végül röplabdaszakosztályunk reménysége, Kiss Imre lett a befutó a szerdai gálán.

“Egyáltalán nem számítottam erre a díjra, de természetesen nagyon örülök neki. Amikor a ceremónián név nélkül jellemeztek engem, még akkor sem voltam teljesen biztos benne, hogy én vihetem haza ezt a díszes trófeát. Sok szakosztálya és csapata van a DEAC-nak, ebből a szempontból is óriási megtiszteltetés, hogy én végeztem az élen ebben a kategóriában. Sikerekben gazdag szezont zártam, hiszen az U20-as együttessel bronzérmet szereztünk. A harmadik helyről döntő összecsapáson a Kaposvárt győztük le, ami katartikus élmény volt. A MEFOB-on szintén felállhattunk a dobogó harmadik fokára, ám sajnos a bokasérülésem miatt a végjátékról lemaradtam. A felnőtt gárdával bennmaradtunk az Extraligában, ami ugyancsak komoly eredménynek számít” – nyilatkozta Kiss Imre, aki korábban az utánpótlás-válogatottban is bizonyíthatott.

Ifjú reménységünk ezen a nyáron nem teheti le a névjegyét strandröpiben a bokája miatt, ennek ellenére nem unatkozik.

“A hétvégén például edzői vizsgám volt, de igyekszem a pihenésre is időt szakítani. A családommal és a barátaimmal belföldi nyaralásokat tervezünk, ugyanis hazánk bővelkedik a szebbnél szebb helyekben. A lábamat is próbálom pihentetni, hiszen a felkészülést tökéletes állapotban akarom elkezdeni. Többen is távoztak tőlünk, így az új idényben mindenkire nagyobb feladat hárul az Extraligában” – zárta mondandóját Kiss Imre.

Fotó: Derencsényi István