Kiválóan kezdtük a rájátszást

A Debreceni Egyetem női röplabdázói a Miskolcot fogadták vasárnap este a DESOK-ban. Az alapszakaszban kétszer is az MVSC diadalmaskodott, ám ezúttal Kuszkó Zsolt tanítványai ünnepelhettek.

A meccs elején mindkét csapat sok nyitást rontott. 6:3-nál picit elléptünk ellenfelünktől, ám a vendégek kicsit később kihasználták, hogy két játékosunk nem értette meg egymást (7:8). Hajdu Anna remek sánca után már 16:11-re vezettünk, de a miskolciak ledolgozták a hátrányukat (17:17). A végjátékban a DEAC akarata érvényesült, csapatunk zsinórban öt pontot termelt, ezzel lezárta az első szettet.

A második játszma sokáig kiegyenlített küzdelmet hozott, de 15:15 után a debreceni lányok elléptek a vendégektől (20:15), ezzel “ágyaztak meg” a 2:0-s vezetésnek.
Bíztunk benne, hogy a harmadik játékrészben sikerül lezárnunk a találkozót, és szerencsére ez össze is jött. Pedig az elejét megnyomta az MVSC (1:5), ám néhány perccel később már nálunk volt a fór (8:7). Gégény Flóra nyitásai komoly fejtörést okoztak a borsodiaknak. Egy sajnálatos sérülést is hozott ez a periódus, Bancsi Judit maradt lent a földön a bokáját fájlalva. Sajnos Judit nem tudott lábra állni, csapattársai vitték le a pályáról. Ezúton is kívánunk neki mielőbbi gyógyulást! A végjáték 20:20-ról indult, a második meccslabdánkat értékesítettük, így szép diadallal kezdtük az 5-9. helyért zajló rájátszást. Érdemes megjegyezni, hogy az alapszakaszban a miskolciak kétszer is borsot törtek az orrunk alá, vagyis most vissza tudtunk vágni nekik.

A DEAC a jövő héten a Kistext csapatához látogat.

“A győzelem ellenére maradt bennem némi hiányérzet, hiszen párszor pontatlanok voltunk a nyitásfogadásoknál. Kicsit hullámzott a teljesítményünk, de a cseréink jól szálltak be a mérkőzésbe. Nagyon örülök az eredménynek, gratulálok a lányoknak!” – fogalmazott Kuszkó Zsolt.

NB II Kelet rájátszás 5-9.
DEAC-Miskolci VSC 3:0 (25:18, 25:19, 25:22)