Korbély Dániel: Szeretnék irányt mutatni a társaknak

Fiatal röplabdázónk nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy csapatkapitány lehet, s reméli, a három januári mérkőzésen jól teljesít majd a gárda.

U21-es röplabdacsapatunk bár a Gyöngyös elleni vereségével zárta az évet, azonban előtte a Nyíregyháza és az Eszterházy SC ellen is magabiztos győzelmet arattak fiataljaink. Felföldi János együttesének egyik alappillére Korbély Dániel, aki eddig valamennyi összecsapáson pályára lépett.

„2014-ben, a Nyíregyházi Kazinczy Ferenc Általános Iskolában kezdtem el röplabdázni. Először még hobbiként tekintettem a sportágra, de ahogy telt az idő, edzések nélkül már nem is tudtam elképzelni az életem. Mivel sokat gyakoroltam, szerencsére a játék is egyre jobban ment, egy évvel később pedig a DEAC-nál lehetőséget kaptam, hogy komolyabban is foglalkozzak a röplabdával. Az edzéseket az iskolával azonban nehezen tudtam összeegyeztetni, így 2016-tól Nyíregyházán, a Glp együttesénél folytattam a mozgást. Tavaly augusztusban visszatértem Debrecenbe, célom, hogy az előttünk álló időszakban minél többet fejlődjek, és még komolyabban foglalkozzak a sporttal” – mondta Korbély Dániel.

Korosztályos együttesünk a 2022-es naptári évet január 8-án a listavezető a Szolnoki SPC ellen kezdi, majd az Eszterházy SC és a MEAFC-Miskolc következik.

„Nagyon sokszor látható, hogy a csapatunk még nincs teljesen összeszokva. Bár egyénenként sok tehetséges játékosunk van, de játékunkban a gépezet néha akadozik – folytatta mondandóját Korbély Dániel. – Pozitívum, hogy egy jó hangulatú és összetartó közösség alakult ki, amely egy-egy hullámvölgy után különösen javíthat a helyzeten. Az edzéseken vagy mérkőzéseken nyilván mindenkinek vannak rosszabb napjai, de a legjobbra törekszünk. Szerencsére már sok szép győzelmet arattunk, de ha vereséget szenvedünk, akkor is általában egy szoros és izgalmas mérkőzésen maradtunk alul. Egyértelmű, hogy mindhárom januári találkozón győztesen akarjuk elhagyni a pályát, ha minden alkalommal jó napot fogunk ki, ez megvalósulhat. A realitások talaján maradva két sikerre számítok, a tabellát vezető Szolnok ellen nehezebb dolgunk lesz.”

Korbély Dánielre fontos és hálás szerep hárul, mivel csapatkapitányként próbálja segíteni a társakat.

„A legfontosabb, hogy összetartsam és buzdítsam a csapatot a meccseken. Ha csendben, leeresztve játszanánk, az nem sok sikerhez vezetne, ezért próbálok mindig jó hangulatot teremteni, hogy feloldódjanak a többiek. Csapatkapitánynak lenni nagy szó, megtiszteltetésnek tartom, hogy a választás rám esett. Szeretnék irányt mutatni a társaknak, akik jóban-rosszban számíthatnak rám.”

Kiválóságunk végül arról beszélt, hogy bár az ünnepek alatt nem voltak edzések, az otthonában különböző gyakorlatokkal próbálta formában tartani magát.

„Állandóan az edzésen járt az eszem, ezért a két ünnep között is sokat mozogtam. Örülök, hogy a szeretteimmel többet lehettem, mert sajnos a hétköznapok során a sport miatt kevesebbet lehettem velük. A röplabdával kapcsolatban hosszú távon is nagy terveket szövögetek, álmom, hogy egyszer az Extraligában meghatározó játékos legyek, ezáltal a válogatottba is bekerüljek.”

Írta: Tóth Huba Elemér