Közelebb kerülhetünk a továbbjutáshoz

Árvai Vanessza abban reménykedik, hogy a Debreceni Egyetem alakulata lendületbe jön a hétvégi győzelem miatt.

A DEAC női röplabdázói szerda este a Tatabánya otthonában vívnak kupamérkőzést. A továbbjutás két meccsen dől el, a visszavágót a tervek szerint október 28-án rendezik meg a DESOK-ban. Ellenfelünk hozzánk hasonlóan az NB II-ben igyekszik minél jobb eredményt elérni ebben a szezonban. Bódis Attila tanítványai a B-csoportban két győzelemmel rajtoltak.

“Nem találkoztunk még a tatabányaiakkal, de azt tudjuk, hogy vezetik a tabellát, így valószínűleg nehéz dolgunk lesz. A helyzetünket az sem könnyíti meg, hogy nem tudunk teljes kerettel kiállni, valamint hosszú utazás után lépünk pályára. Az mindenképpen előnyt jelenthet, hogy a párharc második meccsét itthon játszhatjuk le. Jó lenne, ha már holnap győznénk, ám egy szorosabb vereség esetén is reális esélyünk lenne a továbbjutásra. A következő körben a válogatott játékosokkal rendelkező Vasassal találkozhatnánk. Ez a lehetőség óriási motivációt jelent, hiszen nem sűrűn adatik meg, hogy ilyen minőségű vetélytárs ellen bizonyíthatunk. Nyilván az angyalföldiek ellen nem mi lennénk az esélyesek, így teher nélkül, felszabadultan röplabdázhatnánk” – nyilatkozta Árvai Vanessza.

 

A cívisvárosi lányok bizakodva várhatják a kupacsatát, hiszen vasárnap a DVTK otthonában 3:0-ra diadalmaskodtak.

“Jól sikerültek a szerváink, emellett a mezőnymunkánkat és a nyitásfogadásainkat sem érhette kritika. Egyedül a támadásbefejezéseknél akadtak gondjaink, ebben javulnunk kell. Kellett ez a győzelem, hiszen a Nyíregyháza ellen vereséget szenvedtünk az első fordulóban. Azon a meccsen azt éreztem, hogy nem igazán álltunk még össze, valamint a sok hiányzó is rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Bízom benne, hogy a hétvégi siker lökést ad nekünk, ugyanis az alapszakaszban az első két hely valamelyikét szeretnénk elcsípni” – zárta mondandóját centerünk.

Magyar Kupa
TRSE-DEAC
2021. 10. 13. (szerda) 18:00, Árpád Gimnázium