Kuszkó Zsolt: egyenletes teljesítményre lesz szükség

A vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata beleszólhat a feljutásért zajló versenybe.

A DEAC női röplabdázói is megkezdték az alapozást az új idényre. Kuszkó Zsolt gárdája az első bajnokit október 3-án fogja lejátszani, ekkor a Nyíregyháza érkezik a DESOK-ba.

“Két hete álltunk munkába, heti négy foglalkozás szerepel a programban. A felkészülés elején az erőnlét javítása volt az elsődleges feladatunk, ám mostanság egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a labdás gyakorlatok. A keretünkben szerencsére nem történtek óriási változások. Az már korábban eldőlt, hogy Schwegler Gerda magánéleti okok miatt távozik. Túróczi Enikő január óta tréningezik velünk, ősztől végre tétmeccseken is bizonyíthat. Az U19-es csapatból felkerülő tehetséges liberó, Molnár Panna szintén nagyobb szerephez juthat a következő szezonban” – mutatott rá Kuszkó Zsolt vezetőedző, aki hozzátette, elégedett a lányok hozzáállásával.

Együttesünk idén is az NB II-ben küzdhet meg a minél előkelőbb helyezésért. A szövetség az indulókat ezúttal hat csoportra bontotta, a DEAC az E jelű nyolcasba került a DVTK, az Eötvös DSE, az EVSI, a JRK, a KISTEXT, a Nyíregyháza és a TFSE mellé.

“Az alapszakasz után szeretnénk bejutni a felsőházba (csoportonként az első két helyezett jut ide – a szerk.), ehhez meccsről meccsre egyenletes teljesítményre lesz szükség. Sajnos a legutóbbi idényben elég hullámzó röplabdát mutattunk be, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Optimista vagyok, szerintem a feljutást is bátran megcélozhatjuk, bár ezt nem adják ingyen. Ebben az évben újra rajthoz állunk a Magyar Kupában, az első körben a Tatabányával találkozunk. Jelenleg nincs sok információnk az ellenfélről, ennek ellenére a győzelem a cél, szeretnénk továbbjutni. Ha kiejtjük a tatabányaiakat, a következő fordulóban az Extraligában edződő Vasassal csaphatunk össze. Nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy annak a párharcnak nem mi lennénk az esélyesei…” – fogalmazott a tréner.

A lányok a bajnoki rajtig a Medikus Kupán szerezhetnek értékes tapasztalatokat, emellett elképzelhető, hogy a nyíregyháziak ellen edzőmeccsen gyakorolhatják a különböző taktikai elemeket.