Kuszkó Zsolt: Szeretnénk fejlődni

A tréner szerint a Debreceni Egyetem alakulata a januári ütközetein már a rájátszásra gyakorolhat.

A DEAC női röplabdázói a második helyről várhaták az alapszakasz végjátékát. Kuszkó Zsolt tanítványai tizenegy meccsükbül kilencet sikerrel vettek, csupán a listavezető Nyíregyházával nem bírtak.

A nyíregyháziak elleni két mérkőzés közül főleg a hazai vereséget sajnáltam. Idegenben a különböző problémák miatt nagyon szűk kerettel állhattunk ki, ennek ellenére nem érhette kritika a teljesítményünket. Az eddigi mérkőzések alapján reálisnak tartom az aktuális pozíciónkat. Sajnos a sok sérülés nem könnyíti meg a helyzetünket, akadnak olyan röplabdázóink, akik a jelek szerint ebben a szezonban már nem léphetnek pályára. Szerencsére a játékunkban nincs olyan elem, ami nagyon nem működött volna, egyedül az úgynevezett potyalabdák megjátszása miatt maradt bennem némi hiányérzet. Nyilván mindenben lehet fejlődni, és ez is a célunk, többek között a feladó-ütő kapcsolaton kívánunk javítani, valamint támadásban bővíteni akarjuk a taktikai repertoárunkat. Úgy érzem, mentális téren előreléptünk, már ritkábban tapasztalok nagyobb hullámzást a teljesítményünkben egy-egy meccsen belül. Arra van szükség, hogy minél több játékos stabil produkciót hozzon, ezzel könnyebbé válik a helyzetünk a találkozókon – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

Együttesünk a 2022-es esztendőt az EVSI elleni összecsapással nyitja, majd jön egy jászberényi túra, míg az alapszakasz utolsó fordulójában a Kistext érkezik a DESOK-ba.

Ezeken az összecsapásokon ráhangolódhatunk a felsőházra, illetve élesben gyakorolhatjuk az edzéseken elsajátított dolgokat. Elvárható tőlünk, hogy mindhárom bajnokit megnyerjük. Az ünnepek alatt a lányok pihenőt kapnak, a munkát január első hetében folytatjuk. Az év első hónapja nálunk mindig nehézkesebb, mivel a játékosok zöme egyetemre jár, és ilyenkor a vizsgaidőszak is befolyásolhatja a programunkat. Kicsi esélyt látok arra, hogy a keretünk összetétele módosulni fog a télen – zárta mondandóját Kuszkó Zsolt.