Liberóként segítheti csapatunkat az új játékosunk

Túróczi Enikő abban bízik, hogy stabil tagja lesz a Debreceni Egyetem együttesének.

Női röplabdázóink októberben kezdik meg a szereplésüket az NB II-ben. A lányok már nagyon várják a tétmeccseket, és ez hatványozottan igaz Túróczi Enikőre. A 21 éves játékos január óta készül a csapatunkkal, de a pontvadászatban még nem debütálhatott a DEAC-mezben. Enikő számára a tréningek egy tanulási folyamatnak felelnek meg, hiszen új poszton kell megállnia a helyét.

“Eddigi pályafutásom alatt az edzőim négyes ütőként vetettek be, ám most Kuszkó Zsolt liberóként számol velem. Az előző hónapok során Schwegler Gerda és Bancsi Judit rengeteget foglalkozott velem, tőlük sok hasznos dolgot leshettem el. Eleinte ódzkodtam a váltástól, ám egyre jobban fekszik nekem ez a szerep. A liberók mindig a piszkos munkát végzik el, de nélkülük a csapatok nem tudnának sikeresen szerepelni” – mutatott rá Túróczi Enikő, aki korábban az atlétikával is “kacérkodott”, végül mégis a röplabda lett nála a befutó. A döntésével kapcsolatban elárulta, sokat nyomott a latba, hogy előbbi sportág esetében egyedül kellett edzenie, míg a röpiben egy alakulat részese lehet, ami sokkal szimpatikusabb volt a számára.

Új szerzeményünk motiváltan várja az előttünk álló szezont, szerinte a DEAC fontos tényezője lesz a bajnokságnak.

“Ugyan kemény csoportba kerültünk, ennek ellenére szeretnénk bejutni a felsőházba. Abban bízom, hogy stabil tagja leszek az együttesnek. Meccsről meccsre jó játékkal kívánom segíteni a gárdát. Legutóbb Szolnokon röplabdáztam, az ottani körülményeket össze sem lehet hasonlítani a debreceniekkel. Nem lehet egy rossz szavunk sem, a csarnokról és a feltételekről egyaránt csak pozitívumokat tudok mondani. Szerencsére a csajok is befogadtak, több barátot szereztem már” – fogalmazott Túróczi Enikő, aki a Debreceni Egyetemen a sportszervező szakon tanul.

Fotók: Borók Orsolya