Magabiztos győzelem az év utolsó hazai bajnokiján

A Debreceni Egyetem alakulata újabb három ponttal gazdagodott az Extraligában.

A DEAC férfi röplabdacsapata az év utolsó hazai bajnokiján a Miskolcot fogadta szombat délután a DESOK-ban. Fodor Antal vezetőedző ezúttal nem számíthatott Bagics Balázsra, ettől függetlenül együttesünk esélyesként vághatott neki a találkozónak.

Willian vezérletével álomrajtot vettünk (4:0), aztán a vendégek Fenyvesi jó nyitásaival egyenlítettek. Ezt követően Veres Bencének sült a keze, majd Marlon pontját követően időt kértek a borsodiak (11:6). Szerencsére a szett végéig nem fogyott el a lendületünk, többek között Willian és Pavliuk ászainak is köszönhetően magabiztosan nyertük ezt az etapot (25:18).

A második játszma eleje az ellenfelünknek sikerült jobban, először a vezetést 10:9-nél vettük át. 12:12 után egy 6:1-es sorozatot produkáltunk, ennek köszönhetően kényelmesebb helyzetből várhattuk a hajrát. A periódus végén Tóth András villogott, végül Willian zárta le ezt a játékrészt.

A harmadik szakaszban Pavliuk remek szervájával 5:2-re módosult az állás, nem sokkal később pedig egy hosszú labdamenetet nyertek meg a borsodiak, ezzel egyre csökkent a különbség (5:4). A miskolciak a saját dolgukat nehezítették meg a rossz nyitásaikkal, így nem igazán volt benne a levegőben a szépítés (19:15). Ugyan a végjátékban kettőre olvadt a fórunk (20:18), de a hátralévő időben lerendeztük a mérkőzést (25:20).

Extraliga
DEAC-MEAFC-Peka Bau 3:0 (25:18, 25:19, 25:20)

Fotók: Szolnoki László