Magabiztosan nyertünk

A Debreceni Egyetem alakulata 59 perc alatt fektette két vállra a diósgyőrieket.

A DEAC női röplabdázói a Nyíregyháza elleni vereséggel kezdték a szezont. Az első fordulóban a végeredmény mellett Gáspár Krisztina súlyos sérülése miatt is szomorkodhattunk. Kuszkó Zsolt tanítványai vasárnap a Diósgyőr otthonában szerettek volna javítani. Vezetőedzőnk abból a szempontból kedvezőbb helyzetben volt, hogy ezúttal már bővebb keret állt a rendelkezésére.

Az első szettben bebizonyítottuk, hogy túltettük magunkat a gyengébb rajton. Több szép megoldást is előhúztunk a tarsolyunkból, ennek köszönhetően egyre nagyobb előnyre tettünk szert, végül 25:17-re nyertük meg ezt a szakaszt. A második játszmát egyértelműen uraltuk, a hazaiak alig-alig tudtak túljárni az eszünkön, végül csak kilenc pontot engedélyeztünk nekik. A harmadik felvonás során szintén magabiztosan tettük a dolgunkat, ennek köszönhetően 3:0-s győzelemmel zártuk az összecsapást, amely 59 percig tartott.

“Ezúttal is sok ki nem kényszerített hibát követtünk el, szerencsére ez most belefért. Kell egy kis idő ahhoz, hogy a hiányosságainkat ki tudjuk javítani. A DVTK többször jól védekezett a támadásainkkal szemben. Annak külön örülök, hogy a hosszú labdamenetekből gyakran mi jöttünk ki győztesen. Köszönjük azoknak a szurkolóinknak a támogatását, akik elkísértek bennünket. Sokszor gondolunk Krisztire, neki ajánljuk ezt a győzelmet. Szerdán kupameccset játszunk Tatabányán, a hétvégén pedig a TFSE otthonában vendégeskedünk” – nyilatkozta Kuszkó Zsolt vezetőedző.

NB II E-csoport 2. forduló
DVTK-DEAC 0:3 (17:25, 9:25, 17:25)