Magyar Kupa: elvárható a továbbjutás

Fodor Antal szerint a Debreceni Egyetem alakulata többek között a kiváló szerváival múlta felül a Miskolcot a hétvégén.

A kaposvári vereséget követően a DEAC férfi röplabdacsapata a Miskolcot látta vendégül szombaton az Extraligában. Fodor Antal vezetőedző a hétvégi bajnokin nem számíthatott Bagics Balázsra, de kulcsemberünk nélkül sem forgott veszélyben a győzelmünk. Együttesünkben három játékos jutott tíz pont fölé a 3:0-s diadal során: Willian 17, Pavliuk 12, Marlon pedig 11 egységet termelt.

A felkészülési időszakban négyszer találkoztunk a miskolciakkal, és ha jól emlékszem, csak egyszer nyertünk. Ebből akár azt a következtetést is levonhatták, hogy a bajnokságban ugyancsak lehet esélyük ellenünk. A végeredmény nem mutatja azt a küzdelmet, ami a pályán zajlott, hiszen az ellenfelünk nem adta fel a harcot, de szerencsére a kritikus időszakokban mi stabilabb játékot produkáltunk. Kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy sokkal jobban nyitottunk a mérkőzésen. Ezúttal hiányzott Bagics Balázs, aki fontos játékosunk, de nélküle is stabil teljesítményt nyújtott a csapat. Örömteli, hogy a jelek szerint Willian egyre jobb formába lendül, de az szintén érződik, hogy még több van benne. Azért értékes ez a három pont, mert a Miskolc korábban már néhány csapatot megviccelt. A bajnokságban nehéz meccsünk jön vasárnap, mivel Kazincbarcikán vendégeskedünk. Amennyiben ott tudnánk diadalmaskodni, akkor nagyon sikeresnek mondhatnánk a szezon első harmadát – hangsúlyozta Fodor Antal.

A barcikai fellépésünk előtt szerdán 19.30-tól a Dunaújváros csarnokában játszunk kupameccset. A nyolcaddöntős párharc visszavágóját remek pozícióból várhatjuk, mivel a DESOK-ban november első napján 3:0-ra győzedelmeskedtünk.

Természetesen a továbbjutás a célunk, az első találkozót figyelembe véve nagy szerencsétlenség kellene ahhoz, hogy ne lépjünk tovább. Érdekesség, hogy a legjobb négy közé jutásért valószínűleg a Kazincbarcikával harcolhatnánk meg – zárta mondandóját a trénerünk.

Magyar Kupa-nyolcaddöntő 2. mérkőzés
DKSE-DEAC
2023. 11. 29. (szerda) 19.30, Dunaújváros Városi Sportcsarnok

Fotók: Czeglédi Zsolt