Magyar Kupa: kettős győzelemmel jutottunk tovább

A Debreceni Egyetem alakulata a legjobb nyolc között a Kazincbarcika-Dág párharc győztesével találkozik.

A DEAC férfi röplabdacsapata szerda este a Dunaújváros otthonában játszott kupameccset. Az odavágón Fodor Antal együttese 3:0-ra diadalmaskodott a DESOK-ban, vagyis remek helyzetből várhatta a mai találkozót.

Az összecsapás eleje a hazaiak szempontjából alakult jobban (5:2), bár azt hozzá kell tenni, hogy ekkor sokat hibáztunk. Aztán kezdett összeállni a játékunk, ezt támasztja alá, hogy Willian pontjával először vezettünk (8:9). Ezt követően 4:1-es sorozatot produkáltak az újvárosiak, így 13:13-ról 17:14-re módosult az állás, Fodor Antal időt is kért. Szerencsére a szett hajrája nekünk sikerült jobban, Kiss Imre ásszal jelentkezett, a periódust pedig Marlon zárta le (21:25).

A második játszma első szakasza kiegyenlített küzdelmet tartogatott (6:6), majd egyre tekintélyesebb lett a fórunk, Tóth András kiváló szerváját követően már 9:18 szerepelt a kijelzőn. A hátralévő időben sem lassítottunk, végül ezt az etapot 25:13-ra nyertük.

A harmadik játékrészben sokáig egyik csapat sem tudott meglépni. Először nekünk sikerült egynél nagyobb előnyre szert tennünk (10:12). A végjátékhoz közeledve egyre inkább kinyílt az olló (15:22). A hazaiak trénere, Tomanóczy Tibor időkéréssel próbálta megtörni a lendületünket, de a kisebb pauza sem állított meg minket (18:25).

Kettős győzelemmel jutottunk a legjobb nyolc közé, ahol a Dág-Kazincbarcika párharc győztesével csapunk össze. Minden bizonnyal a Vegyész lesz a következő ellenfelünk, ugyanis az első mérkőzésen 3:0-ra nyert a dágiak csarnokában. Ennek az ütközetnek a visszavágóját december 6-án rendezik meg.

Magyar Kupa-nyolcaddöntő 2. mérkőzés
DKSE-DEAC 0:3 (21:25, 13:25, 18:25)
Továbbjutott: a DEAC kettős győzelemmel.