Magyar válogatott röplabdázót szerződtettünk

Bán Viktor egyéves szerződést kötött a Debreceni Egyetem alakulatával.

Bán Viktor a DEAC férfi röplabdacsapatában folytatja a karrierjét. A 10-szeres magyar válogatott liberó az előző idényben a Kistext alakulatát erősítette, ezt megelőzően pedig többek között a MAFC-ban és a Pénzügyőrben is megfordult. A 24 éves játékos egy évre szóló kontraktusban állapodott meg a klubunkkal.

Eddig csak fővárosi gárdában szerepeltem, most úgy éreztem, szükségem van a környezetváltozásra. Több megkeresésem volt, befutott egy külföldi ajánlat is, de mindenképpen itthon akartam maradni. A leendő csapattársaim közül Tóth Andrissal és Bagics Balázzsal jó viszonyt ápolok, a többieket jelenleg csak látásból ismerem.

 

Balázzsal sokat beszélgettem, mielőtt a DEAC-hoz igazoltam, szerinte a csapat és én is profitálhatok ebből az együttműködésből. Úgy vélem, erős együttes épül Debrecenben, bizakodva várom az új szezont.

 

Minimális célunk a hatba kerülés lehet, de szerintem az elődöntő sem elérhetetlen. Korábban az utánpótlás-válogatottban négyes ütőként jutottam szóhoz, így ha úgy adódik, ezen a poszton szintén bevethet Fodor Antal vezetőedző. Azt megígérhetem, hogy minden meccsen ki fogom adni magamból a maximumot! Nyilván olyan teljesítménnyel akarok előrukkolni, amivel a szövetségi kapitányt is meggyőzöm újra, hogy megérdemlem a válogatott meghívót – nyilatkozta új játékosunk.

Bán Viktor 2019-ben országos bajnokságot nyert strandröplabdában

Bán Viktor jelenleg a nemzeti együttessel készül az Ezüst Európa Liga hétvégi final fourjára.

Az elődöntőben a románokkal csapunk össze. Biztos vagyok benne, hogy egy igazi ki-ki mérkőzés vár ránk, amelyen szeretnénk győzni, a fináléban pedig már bármi megtörténhet – mutatott rá a liberó.

Bán életében a strandröplabda szintén fontos szerepet játszik, ezt támasztja alá, hogy 2019-ben Kiss Dániellel megnyerte az országos bajnokságot. Mivel a válogatottra Eb-selejtező is vár nyáron, így homokon idén nem indulhat sok viadalon, de azt elárulta, hogy Kovács Zoltánnal legalább egy versenyen szeretne rajthoz állni.