Második helyen végeztünk Fehérváron

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata a hétvégén Székesfehérváron vett részt egy felkészülési viadalon. Fodor Antal tanítványai háromszor győztesen hagyták el a játékteret, a hibátlan mérlegbe a Pénzügyőr elleni vereség rondít bele.

A XX. Horváth Károly Emléktornán idén öt csapat szerepelt: a DEAC mellett a Pénzügyőr, a Dág, a Sümeg és a MÁV Előre-BERICAP alkotta a mezőnyt. Nem borult a papírforma Székesfehérváron, hiszen az Extraligában komoly terveket szövögető PSE végzett az élen, a második pozíciót a Debreceni Egyetem gárdája kaparintotta meg, míg a képzeletbeli dobogó alsó fokára a dágiak állhattak fel.

“Az első meccsen megleptek minket a fehérváriak, így elbuktuk az első játszmát. Ezt követően felvettük a ritmust, és sikerült fordítanunk. A Sümeggel vívott találkozón egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Ezen a találkozón főleg a cserejátékosaink voltak a pályán. Vasárnap a rutinos röplabdázókat felvonultató Dággal kezdtünk. Az első szettet behúztuk, de a másodikban egyenlített ellenfelünk, végül mi örülhettünk. Ezzel a sikerrel bebiztosítottuk a második helyünket. A bajnoki cím egyik esélyesének tartott Pénzügyőr komolyan vett bennünket, nagy intenzitással vetette bele magát a küzdelembe, ám igyekeztünk megnehezíteni a dolgát. A második játékrész több színvonalas labdamenetet hozott. Sajnos az utolsó összecsapáson megsérült Hubicska Patrik bokája, bár a jelek szerint annyira nem súlyos a probléma. Mindent egybevéve hasznos volt ez a hétvége, értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk. Mindenkit be tudtam vetni, emellett különböző formációkat próbálhattunk ki” – összegezte a tornát Fodor Antal.

Együttesünk csütörtökön a Miskolc ellen tartja a bajnoki főpróbáját, a meccs a tervek szerint 18.45-kor kezdődik a DESOK-ban. A szurkolók maszkban tekinthetik meg az ütközetet.

“Ezen a nyáron már találkoztunk a miskolciakkal, vagyis tudjuk, mire képesek. Nem tudunk komplett gárdával kiállni, ettől függetlenül ez a találkozó is fontos állomása lesz a felkészülésünknek” – mutatott rá a vezetőedző.

A DEAC hétvégi eredményei (a mérkőzéseket három szettig játszották):

Szombat:
MÁV Előre-BERICAP – DEAC 1:2
DEAC – Sümegi RE 3:0

Vasárnap:
DEAC – Dág KSE 2:1
Pénzügyőr SE – DEAC 3:0

A XX. Horváth Károly Emléktorna végeredménye: 1. Pénzügyőr SE, 2. DEAC. 3. Dág KSE, 4. MÁV Előre-BERICAP, 5. Sümegi RE.

Képek: Fehérvár Volley (Facebook)