MEFOB: Irány a négyes döntő!

Fiatal férfi röplabdázóink a Miskolci és a Nyíregyházi Egyetem legyőzésével vívták ki a kaposvári final fourba jutást, Fodor Antal tanítványai hazai környezetben ünnepelhettek tornagyőzelmet.

A felnőtt és az utánpótlás bajnokságok lezárultával a strandröplabda került a középpontba, ám a teremben sem állt meg az élet, vasárnap a férfi röplabdázók MEFOB (egyetemi és főiskolai) bajnokságának selejtezőjének adott otthont a DESOK Sportcsarnok. A Debreceni Egyetem csapata a DEAC junior korú kiválóságaira épült, de Hubicska Patrik és F. Nagy Bence személyében a nyíregyháziak összeállítását böngészve is találkozhattunk ismerős nevekkel. A Keleti csoport harmadik tagja a Miskolci Egyetem gárdája volt, amely papíron szerényebb játékerőt képvisel, mint a másik két alakulat, ugyanakkor ellenük sem mehettünk biztosra. A minitorna győztese mellett a három csoport legjobb második helyezettje jutott be a sorozat kaposvári négyes döntőjébe.

Házigazda csapatunk elsőként a Miskolci Egyetem legjobbjaival mérte össze erejét, a labdamenetek pedig sokáig váltakozó sikerrel értek véget, az első tíz ponton igazságosan megosztoztak a felek. A borsodiak 8:6-ra vezettek, amikor a mieink megrázták magukat, sorozatban nyolc pontot szerezve tetemes előnyre tettünk szert. Nem játszottunk hibátlanul, de így is könnyedén, 25:12-re nyertük az első felvonást. A folytatás is hasonló mederben zajlott, a második szettben 7:2-nél kért időt a Miskolc, de nem tudott zárkózni ellenlábasunk, a játszma derekán már 17:10-re vezettünk. A végén kissé kiengedtek a fiúk, ám sikerük így sem forgott veszélyben, 25:18-ra hoztuk a szettet. Sokáig úgy tűnt, hogy a harmadik játszma lesz a legszorosabb, de 16:13 után ritmust váltottunk, s végül 17 pontot engedélyeztünk a miskolciaknak, azaz 3:0-s győzelemmel kezdtük a tornát.

A nap második mérkőzésén a Nyíregyházi Egyetem alakulata hasonlóan sima, háromszettes győzelmet aratott a Miskolc felett, így a csoportgyőzelemért léptünk pályára a szabolcsiak ellen. Nem kezdtük jól a mérkőzést, riválisunk már 11:4-re is vezetett, s bár a folytatásban sikerült faragnunk hátrányunkon, 25:23-ra a Nyíregyháza nyerte az első szettet. A térfélcserét követően sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a mieink 9:8-nál vezettek először a találkozón, a játszma közepére pedig hárompontos előnyt sikerült kiépítenünk. A szabolcsiak hiába kapaszkodtak, a második felvonás 25:21-es debreceni sikerrel zárult, majd a harmadikat is jobban kezdte csapatunk, 6:3-nál kért időt a rivális. Hubicska vezérletével ezúttal is zárkózott a Nyíregyháza, de a mieink sem hagyták annyiban a dolgot, s huszáros hajrával 25:22-re behúzták ezt a játszmát is. A negyedik szett hasonlóan heroikus küzdelmet hozott, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, először 16:14-nél tettünk szert kétpontos előnyre. A drámai végjátékot csapatunk bírta jobban, 3:1-es sikerünknek köszönhetően pedig csoportelsőként jutottunk a MEFOB legjobb négy csapata közé. Szép volt, fiúk!

Férfi röplabda MEFOB, selejtező, Keleti csoport

Debreceni Egyetem–Miskolci Egyetem 3:0 (25:12, 25:18, 25:17)
Nyíregyházi Egyetem–Miskolci Egyetem 3:0 (25:19, 25:22, 25:19)
Debreceni Egyetem–Nyíregyházi Egyetem 3:1 (23:25, 25:21, 25:22, 26:24)