Megint nagyot harcoltunk

A Debreceni Egyetem alakulata egy szettet elcsent a Kecskeméttől.

A DEAC férfi röpisei a szezon utolsó hazai bajnokiján a Kecskemétet fogadták a DESOK-ban péntek este. Fodor Antal vezetőedző a bokasérüléssel bajlódó Tóth Andrásra és a térdét fájlaló Bagics Balázsra sem számíthatott.

Jobban kezdtek a vendégek, az első pontunkat Willian szerezte (1:4). Ezt követően is ellenfelünk dominált, trénerünk 3:9-nél időt kért. A folytatásban sokáig őrizte a fórját Nagy József legénysége, aztán a jó blokkjainknak hála felzárkóztunk (19:20). 20:21 után a hírös városiak 4:0-s sorozattal zárták le az első szakaszt.

A második játszmában vetélytársunk játékába sok rossz nyitás csúszott, bezzeg Gustavo egy ásszal jelentkezett (10:7). Aztán megtalálták a kecskemétiek a ritmust, ennek köszönhetően fordítottak. Futottunk az eredmény után, de sajnos ezt a szakaszt is elveszítettük.

A harmadik felvonás elején Tar Kristóf kiváló sáncát honorálta vastapssal a publikum. A játékrész derekán kényelmesnek nevezhető előnyre tettünk szert (14:10). Ennek ellenére a Kecskemét jutott meccslabdákhoz (20:24), ám a szívósságunknak hála eltüntettük a hátrányt (27:25).

A negyedik játszmában Gebhardték 5:0-s futást produkáltak, ezzel 4:7-re módosult az eredmény. Aztán egyre távolabb kerültünk az egyenlítéstől (9:18). A hátralévő időben még inkább kinyílt az olló (13:25).

A vereség után eldőlt, hogy csapatunk a hatodik helyen végzett az Extraliga mostani idényében.

Nagyot küzdött a csapat, és végig hitt magában. A második szettet is megnyerhettük volna kicsit több szerencsével. A harmadik játszmában mindent kiadtak magukból a fiúk. A Kecskemétnek nagyon meg kellett dolgoznia ezért a győzelemért. Sok gond sújtott minket a párharc során. Ma Tóth András és Bagics Balázs sem játszhatott, velük másképp alakulhatott volna a mérkőzés. Az alapvető célt, vagyis a bennmaradást már korábban teljesítettük. Büszkék lehetünk erre a hatodik helyre ebben a mezőnyben – összegzett Fodor Antal.

Extraliga 5. helyért
DEAC-Kecskeméti RC 1:3 (20:25, 23:25, 27:25, 13:25)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Kecskemétnek.

Fotó: Papp Attila