Megint nem bírtunk az újonccal

A Debreceni Egyetem csapata ugyan jól kezdett, ennek ellenére a végén a fehérváriak ünnepelhettek.

A DEAC férfi röplabdázói a MÁV Előre otthonában sem a legjobb összetételben léphettek pályára, mivel Bagics Balázs a combsérülése miatt újra csak liberóként szerepelhetett.

A mérkőzés eleje szorosan alakult, aztán a hazaiak egy 4:0-s sorozattal meglógtak (9:5). Viszonylag sokáig futottunk az eredmény után, aztán Gustavo pontjaival eltüntettük a hátrányunkat (19:19). A szett hajrájában ismét kubai légiósunk vette vállára a csapatot, majd Willian zárta le ezt a periódust.

A második játszmában sokat hibáztunk, ettől függetlenül nem lett tetemes a hátrányunk (10:8). Újabb Gustavo-villanással zárkóztunk fel egyre, de nem sokkal később a Fejér megyeiek ismét kényelmesebb helyzetbe kerültek (19:13). Nem adtuk fel a küzdelmet, mégsem sikerült eltüntetnünk a különbséget.

A harmadik felvonás Kholman ászával indult, az ezt követő percekben pedig egyik együttes sem tudott ellépni (12:12). Sajnos kulcsfontosságú momentumokban nem jó döntéseket hoztunk, ennek hála a házigazda fordított.

A negyedik szakaszban hasonló volt a forgatókönyv, vagyis kiegyenlített nyitányt követően több apró kihagyás tarkította a játékunkat. Fodor Antal vezetőedző kétszer is időt kért, ám a székesfehérváriak lendülete ettől sem tört meg.

Együttesünk nem tudott visszavágni Dávid Zoltán tanítványainak, akik október elején 3:2-re diadalmaskodtak a DESOK-ban.

Extraliga 8. forduló
MÁV Előre SC-Foxconn-DEAC 3:1 (22:25, 25:19, 25:21, 25:17)