Megszorongattuk a Dunaferrt

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata két szetten keresztül is nagy csatára késztette a dunaújvárosiakat, ennek ellenére nem tudta megszakítani a rossz sorozatát.

Az előző idényben hazai környezetben és idegenben is két vállra fektettük a Dunaújvárost, de ebből komoly következtetéseket nem lehetett levonni. A Fejér megyeiek a nyáron többek között ausztrál és kanadai játékossal erősítették meg a keretüket.

A DESOK-ba kilátogató nézők maratoni hosszúságú első szettet láthattak, de ne szaladjunk ennyire előre. A meccs elején 8:5-re is vezettek a vendégek, akiket 10:10-nél tudtunk utolérni. 21:19-es újvárosi fórnál Fodor Antal időt kért, és intelmeit megfogadták a játékosok, ezt bizonyítja, hogy egy 4:0-s sorozattal nagyon közel kerültünk a vezetés megszerzéséhez. Ám a vetélytársunk nem adta olcsón a bőrét, így az első játszma behúzásához nem volt elég 25 pont. Sajnos Tomanóczy Tibor tanítványai egy tyúklépéssel mindig előrébb jártak, végül ők zárták le az első felvonást.

Sokan talán azt találgatták, hogy ez a kezdés mennyire hatott demoralizálóan a DEAC-ra. Szerencsére a fiúk túl tudták tenni magukat a történteken, hiszen a második szett derekán 12:7 állt az eredményjelzőn. A folytatásban is főleg együttesünk akarata érvényesült, ám a Duna-partiak ismét ledolgozták a különbséget, így 22:22-nél újra az idegek csatája jött, amit a vendégek bírtak jobban.

Végül a Dunaferr a harmadik etapban lezárta a meccset. 13:10-re ugyan még mi voltunk jobb helyzetben, ám a folytatásban megakadt a játékunk, és csak négy pontot tudtunk termelni. Nálunk Hubicska bizonyult a legeredményesebbnek 13 egységével, míg ellenfelünknél a rutinos Mészáros Dömötör 18 ponttal zárta az ütközetet.

A negyedik meccsén negyedik vereségét elkönyvelő DEAC jövő vasárnap a Pénzügyőr otthonában vendégeskedik.

Extraliga 4. forduló
DEAC-Dunaferr SE 0:3 (29:31, 22:25, 17:25)

Kovács Anikó fotói a mérkőzésről