Mindkét U20-as csapatunk bejutott a négyes döntőbe

Két csapattal vágott neki az egyetemi klub a Dr. Tarnawa Ferdinánd U20-as röplabdabajnokságnak, és mindkettő a legjobb négybe került.

Imre Tibor együttese, a DEAC-Refi a harmadosztályban kezdte a szezont, azonban az alapszakasz-győzelem után a decemberben rendezett osztályozón a második helyen végzett, így tavasszal eggyel magasabb osztályban, az U20 II. osztályú bajnokság középszakaszában folytathatta. Ugyanebben a csoportban küzdött a Felföldi János által vezetett DEAC is, amely az alapszakaszban elért negyedik helye után került a kilenccsapatos középszakaszba. Remek teljesítményt nyújtottak tehetségeink, ennek köszönhetően a DEAC I. az első, a Refisek pedig a második helyen zártak, így a döntőbe jutottak. Imre Tiborék végül ezüstérmesek lettek, másik csapatunk pedig a negyedik helyen végzett.

Nagy lelkesedéssel kezdtük az idei versenyidőszakunkat – kezdte a DEAC I. vezetőedzője, Felföldi János. – A tavalyi keretre építettünk, de új játékosok is bekapcsolódtak a munkánkba. Elleh Jonathan Cidi a szezon elején, míg Klacik Ádám, Konyhás Kristóf az alapszakasz közepén csatlakozott hozzánk. Nem ment minden zökkenőmentesen, betegségek, sérülések nehezítették a helyzetünket, azonban a középszakasz végére sikerült a tabella élére kerülni. A döntőbe jutásért vívott küzdelmünket kicsit beárnyékolta, hogy az első szettben megsérült a legponterősebb játékosunk, Elleh Jonathan Cidi, és betegség miatt Fülöp Attila kezdő csapattagunk sem tudott részt venni a mérkőzésen. Összességében elégedett vagyok az egész éves teljesítménnyel. Bizakodva várom a következő szezont, hiszen senki sem öregedik ki a csapatból, bár néhányan elkerülnek Debrecenből a tanulmányaik miatt. Bízom az U17-es csapatból felkerülő játékosokban, hogy eredményesen bekapcsolódnak a munkába és hasonló sikereket fognak elérni a következő versenyidőszakban. Külön öröm volt számomra, hogy a DEAC-Refi csapata felkerült a harmadosztályból a másodosztályba, és másodikként végzett a bajnokságban, amihez gratulálok – zárta Felföldi János.

A DEAC-Refi kimagasló teljesítménye példaértékű, nem véletlen, hogy Imre Tibor elégedetten értékelte a szezont.

Az egész idényt nézve a stabilitás volt ránk a jellemző, ami az eredményekben is megmutatkozott. A végére sokan szintet léptek a játékban. Talán nem túlzás azt mondani, hogy az esélytelenek nyugalmával várhattuk a négyes döntőt, de a fiúk erre is rácáfoltak. Az első mérkőzést a Győr gárdája ellen vívtuk, az első szettet elvesztettük, de utána helyreállt a fogadásunk és a védekezésünk is, így 3:1-re győztünk, és az aranyért játszhattunk a TFSE ellen. A fővárosiak Extraligás játékost is bevetettek ellenünk. Az első szettben érvényesült a papírforma, többször akadt problémánk a nyitásfogadással, a második és harmadik szettben viszont felvettük a kesztyűt, és megtudtuk szorongatni az ellenfelet, az utolsó szettben például 25:23 arányban kaptunk ki. Úgy gondolom, a rutin hiányzott belőlünk a végén, illetve Szabó Márton – aki a döntő előtt megsérült – hiányát is megéreztük a szélsőütő poszton. Összességében büszke vagyok a fiúkra és az elért eredményre. Sokan rengeteget fejlődtek, néhányan már a felnőttedzéseket is látogatják – összegzett az U20-as DEAC-Refi vezetőedzője, Imre Tibor.