Miskolcon nyertünk tornát

A Debreceni Egyetem alakulata makulátlan mérleggel zárta a felkészülési viadalt.

Az Extraliga rajtjára hangoló DEAC férfi röplabdázói vasárnap Miskolcon indultak egy kupán, amelyen a házigazda mellett a TFSE-vel és a Dunaújvárossal csaptak össze. Fodor Antal kerete ezúttal sem lehetett teljes, hiszen Bagics Balázs, Veres Bence, Tóth András és a kubai Marlon sem léphetett pályára. A hiányzók ellenére elvárható volt, hogy megnyerjük a viadalt, és szerencsére nem is okoztunk csalódást.

Az első meccsen ugyan elveszítettük az első szettet a miskolciak ellen, de a folytatásban fordítottunk. Ezt követően a TFSE jött, ezen a találkozón főleg a cserejátékosaink jutottak szóhoz, ők pedig hozták a kötelezőt. Végül a Dunaújvárost fektettük két vállra, ezt a találkozó is 2:1-re húztuk be.

Hasznos volt ez a torna, hiszen azok a játékosaink, akik általában kevesebb játéklehetőséget kapnak, ezúttal több időt tölthettek a pályán. A fiatalok közül Dorogi Máté jó benyomást tett rám, Korbély Daninak is akadtak szép megoldásai, Tar Kristóf pedig sokat lépett előre az utóbbi időben, ám ő sem dőlhet hátra. Minden meccsen küzdenünk kellett, egyik ellenfelünk sem adta ingyen a győzelmet. Abban bízom, hogy a sérült játékosaink minél hamarabb visszatérhetnek. Ezen a héten Dágon tartjuk a bajnoki főpróbát – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Ahogy trénerünk jelezte, a hétvégén dági megmérettetés szerepel a programunkban, amelyen a hazaiak mellett a Szegeddel és egy Szlovákiából érkező alakulattal találkozunk.

A DEAC eredményei a miskolci tornán:

DEAC-Miskolc 2:1
DEAC-TFSE 2:1
DEAC-Dunaújváros 2:1