Nagyon szépen csillog a bronzérem

Felföldi János szerint a Debreceni Egyetem csapatában mindig volt olyan ember, aki lendületet tudott adni.

Minden jó, ha jó a vége – ezt a DEAC U21-es röplabdázói is alátámaszthatják. Felföldi János tanítványai a Kaposváron megrendezett bajnoki végjáték során a harmadik helyen zártak. A fiúk a hatos döntőt két vereséggel indították a csoportkörben, így az elődöntőért a Pénzügyőrt kellett megverniük a keresztjátékban, ami össze is jött (3:0). A legjobb négy között a mumusnak számító Szolnok várt ránk, és sajnos ezúttal sem sikerült diadalmaskodnunk (1:3). A bronzérmet végül a házigazda kaposváriak ellen vívott találkozón zsebeltük be a 3:1-es sikerünknek köszönhetően.

“Nagyobb teher nélkül, a realitások talaján maradva készültünk a tornára, amelyre az ország legerősebb együttesei kvalifikálták magukat – kezdte a beszélgetést Felföldi János. – Már az is óriási tettnek számított, hogy eljutottunk idáig, hiszen ez több topcsapatnak sem sikerült. Nem indítottuk valami jól a hétvégét, amit többek között a hosszú utazással lehet magyarázni. A Pénzügyőr legyőzése komoly eredménynek számított, majd a Szolnok ellen nagyot küzdöttünk, ám szoros meccsen alulmaradtunk. A harmadik helyért a szurkolói által is támogatott Kaposvár várt ránk, és hatalmas fizikai, illetve mentális küzdelemben diadalmaskodtunk. Sokat elárul a csoportunk erősségéről, hogy mindhárom egylet a dobogón végzett. Nagyon szépen csillogó éremmel gazdagodtunk, ez a siker pályafutásom egyik legkiemelkedőbb eredményének számít. Mindig akadtak olyan játékosok a csapatban, akik a nehéz pillanatokban vezérré léptek elő. Három embert név szerint is ki kell emelni: Veres Bence, Tar Kristóf és Groholy András sokat tett ezért az eredményért, de a többiek is felnőttek a feladathoz. Nagyon sok lehetőségünk nem volt az ünneplésre, bár a buszút során természetesen remek hangulat uralkodott”– mondta a rutinos tréner.

Felföldi János a következő idényben már nem építhet a kiöregedő Tarra és Veresre, ennek ellenére nem kell pánikba esniük a drukkereknek.

“Mindig akadnak tehetségeink, ám gyakran azzal a problémával szembesülünk, hogy a továbbtanulás miatt elveszítjük az ígéretes jövő előtt álló fiatalokat. Szerencsére ez a tendencia kezd változni, hiszen a Debreceni Egyetem palettája egyre szélesebbé válik, így a gyerekeknek nem muszáj elköltözniük a városból. Szerintem van ok a bizakodásra az U21-es csapat jövőjét illetően, ugyanis akadnak jócskán csiszolatlan gyémántok. Jó úton indultunk el, ezen szeretnénk haladni tovább. Hasonló menetelést sem zárok ki, bár ehhez a kitartó munka mellett szerencsére is szükségünk lesz” – zárta mondandóját Felföldi János.

A DEAC hétvégi eredményei:

A csoportkör:
DEAC-DSE Röplabda Akadémia 1:3
DEAC-Szolnoki SPC 0:3

A keresztjáték:
DEAC-Pénzügyőr SE 3:0

Az elődöntő:
DEAC-Szolnoki SPC 1:3

A bronzmeccs:
DEAC-FINO Kaposvár 3:1

Fotók: hunvolley.info