Negyedik helyen zártunk az Extraligában

A Debreceni Egyetem alakulata nagyot küzdött a fővárosban, ennek ellenére a MAFC nyert, ezzel pedig megszerezte a bronzérmet.

Csütörtök este a MAFC csarnokában folytatódott a férfi röplabda Extraligában a bronzcsata. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban a fővárosiak a mai találkozó előtt 2-1-re vezettek, így a DEAC gyakorlatilag az életéért küzdött.

Az első szettben sokáig egyik együttes sem tudott nagyobb fórra szert tenni. Aztán a játékrész derekán a hazaiak a blokkokkal többször is borsot törtek az orrunk alá (15:12). Nem sokkal később Bagics Balázs két kiváló nyitásával egalizáltunk (19:19). Ezt követően hatalmas csatát láthattak a drukkerek, végül Altunaga vezérletével a MAFC húzta be az első szakaszt (31:29). Egyébként ebben a periódusban öt ászunk volt, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy mi nyerjük meg ezt a szakaszt.

Az elbukott első periódust követően a második játékrészben gyakorlatilag végig a mi akaratunk érvényesült. Willian zsinórban három ásszal jelentkezett, így 3:6-nál jött a hazaiak időkérése. A rövid pauzát követően is mi diktáltuk az iramot, ezzel szemben ellenfelünk sokat hibázott. Érdekesség, hogy a kubai pontgyáros, Altunaga keze szintén megremegett olykor. A hajrában sem inogtunk meg, így összejött az egyenlítés (17:25).

A harmadik játszma elején a budapestieknél továbbra is Reyes és Altunaga villogott, ezzel szemben nálunk többen is kivették a részüket a pontszerzésből. Sokáig kettőnél nagyobb differenciát nem jegyezhettünk fel, aztán a végjáték előtt először lépett meg hárommal a MAFC (19:16). Vetélytársunk ismét jól dolgozott a hálónál, a remek sáncoknak is hála újabb lépést tett a párharc lezárása felé (25:21).

A negyedik játékrész négy elrontott szervával kezdődött. Fodor Antal vezetőedző feladócserével próbálta felrázni az együttesét: Mikuláss Koch Marcell helyét Bakóczy András vette át. Bakóczy hamar felvette a fonalat, főleg Marlont szolgálta ki remek labdákkal, kubai légiósunk pedig könyörtelenül befejezte az akciókat. 19:19 után egy 6:2-es sorozatot produkált a MAFC, ezzel győzött, továbbá megkaparintotta a bronzérmet.

Nyilván most fáj még ez a vereség, de azt nem szabad elfelejteni, hogy játékosaink történelmet írtak ezzel a negyedik hellyel. Korábban klubunk férfi röplabdacsapata még nem végzett ilyen előkelő helyen az élvonalban.

Extraliga, a 3. helyért 4. mérkőzés
MAFC-BME-DEAC 3:1 (31:29, 17:25, 25:21, 25:21)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-1 a MAFC-nak.

Fotók: MAFC