Nehéz lesz az évzáró

Fodor Antal abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem csapata kellemetlen pillanatokat tud okozni a négy légióst felvonultató Kazincbarcikának.

Férfi röplabdázóink a Kazincbarcika elleni bajnokival zárják az évet. A múlt héten megrendezett “odavágót” a borsodiak 3:0-ra húzták be. Azon a mérkőzésen az első két szettben felvettük a versenyt a riválissal (25:19 és 25:20), de a harmadik játszmában “kinyílt az olló” (25:13).

“Az esélyesség terhe ezúttal sem a mi vállunkat nyomja” – szögezte le Fodor Antal. “A Vegyészben meghatározó szerepet tölt be a négy légiós, de Árva Milán szintén húzóembernek nevezhető. A barcikaiak ebben a szezonban először pont ellenünk tudtak teljes csapattal kiállni. Jó teljesítményt nyújtottak vasárnap, szerintem odaérhetnek a legjobb négybe. Őszintén megmondom, a játékosaimtól nagyobb ellenállást vártam. Az akarással nem volt gond, inkább a játékunk döcögött. Nem igazán találtuk meg a kazincbarcikai nyitások ellenszerét. Bízom benne, hogy szombaton szoros csatára késztetjük az ellenfelünket. Örülnék, ha legalább két szettben minimum húsz pontig eljutnánk, nyilván egy szettgyőzelem pedig még boldogabbá tenne. Szerencsére a jelek szerint a legjobb összetételben tudunk pályára lépni” – hangsúlyozta a rutinos vezetőedzőnk.

A DEAC a mostani idényben mindegyik bajnokiját elveszítette. Jövőre még négy meccsen nyílik lehetőség a mérleg kozmetikázására az alapszakaszban, aztán jön az ádáz küzdelem az Extraliga-tagság meghosszabbításért.

“Márciusban valóban egy új szakasz kezdődik, és már ez lebeg a szemünk előtt. A fiúk az előző hetekben keményen dolgoztak, így megérdemlik a pihenést, ebből kifolyólag a két ünnep között fakultatív jellegű edzések lesznek” – tudtuk meg Fodor Antaltól, aki hozzátette, január 4-től már mindenkinek részt kell vennie a tréningeken.

Extraliga 7. forduló
DEAC-Vegyész RC Kazincbarcika
2020. 12. 19. (szombat) 17:00, DESOK – zárt kapuk mögött