Nem bírtunk az éllovassal

A Debreceni Egyetem együttese nem tudta győzelemmel befejezni az alapszakaszt.

A DEAC női röplabdázói az előző héten a Kispest otthonában 3:0-s vereséget szenvedtek, így elszállt az esélyük a felsőházra. Kuszkó Zsolt tanítványai ennek ellenére fogadkoztak a BVSC elleni meccs előtt, hogy szépen akarják lezárni az alapszakaszt. A győzelem nem ígérkezett könnyű feladatnak, ugyanis a zuglóiak éllovasként érkeztek a DESOK-ba.

A kispesti összecsapáshoz hasonlóan most is gyakran meggyűlt a bajunk a nyitásfogadásokkal, így ellenfelünk fokozatosan növelte az előnyét, vezetőedzőnk 5:12-nél kért időt. Hajdu Anna ütésével 9:16-ra módosult az állás, ám ekkor még nem gondoltuk, hogy az első szett már csak fővárosi pontokat tartogat. (9:25).

A második játszmában 2:3 után egy 6:0-s sorozatot repesztett a BVSC. 3:14 állt az eredményjelzőn, amikor ebben a játékrészben Kuszkó Zsolt már másodszor adott tanácsokat a cívisvárosi hölgyeknek. Hosszú csendet tört meg Péteri Vanda (4:16), de a folytatásban is vetélytársunk dominált.

A harmadik periódust a listavezető 5:0-val nyitotta, majd nem sokkal később egy jó fővárosi nyitásnak hála már tízre nőtt a hátrányunk (3:13). A hátralévő időben sem változott a játék képe, a BVSC magabiztosan diadalmaskodott. Tóth Kittiék az alapszakaszt négy győzelemmel és négy vereséggel zárták, ez a teljesítmény a harmadik helyre volt elegendő az NB II Kelet A-csoportban. Együttesünk az alsóházban folytathatja az idényt.

NB II Kelet A-csoport
DEAC-BVSC-Zugló 0:3 (9:25, 7:25, 12:25)

Az alapszakasz végeredménye: