Nem borult a papírforma

Megküzdött a bajnoki címvédő a DEAC csapatával a röplabda Extraliga nyitó fordulójában, ám végül hozta a kötelezőt.

A DEAC férfi röplabdázói megkezdték szereplésüket az Extraligában. Fodor Antal tanítványai az első fordulóban rögtön egy nehéz ellenféllel találták szembe magukat, hiszen a címvédő Pénzügyőr otthonában léptek pályára. Szakvezetőnk, Fodor Antal el is mondta a mérkőzés előtt, hogy nincs reális esély a győzelemre, hiszen ellenfelünk keretében átlagon felüli képességekkel rendelkező játékosok találhatók, de a tisztes helytállásban bízhatunk.

Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, 3:1 is volt a DEAC javára, majd 5:5 után fordítottak a hazaiak, és innentől viszonylag simán, 18 perc alatt hozták az első szettet (25:15). Hat ászt tudtak ütni, míg nekünk ez csak egyszer sikerült.

A folytatásban már nyugodtabban játszottunk, ennek köszönhetően sikerült kicsit megszorongatni ellenfelünket. Már 3:0-ra vezettünk, de ezt a hátrányt behozta a Pénzügyőr. Szoros küzdelem zajlott a pályán, többször is nálunk volt az előny ebben a játékrészben, nem sok hiányzott, hogy meglepetést szerezzünk, és kiegyenlítsük a mérkőzést, de a sorsfordító pillanatokban a kiváló játékerőt képviselő Pénzügyőr jó döntéseket hozott és a második játékrészt is a maga javára fordította.

Az utolsó szettet a zöld-fehérek kezdték jobban, de sokáig nem tudták jelentősen leszakítani a hősiesen küzdő debrecenieket. Sőt, a játékrész derekán sikerült egálra hozni az állást (14:14), ám innentől nagyobb fokozatra kapcsolt ellenfelünk, és végül 25:19-cel zárta ezt az etapot, összesítésben pedig 3:0-ra nyert.

A bajnoki rajton a tavalyi legjobb eredményeket produkáló gárda vendége voltunk. A csapatom olyan teljesítményt nyújtott, amivel abszolút elégedett vagyok. Nem veszélyeztettük ugyan a Pénzügyőr győzelmét, de meg kellett küzdeniük a pontokért” – értékelt a lefújás után a DEAC vezetőedzője, Fodor Antal.

Együttesünk legközelebb jövő hét vasárnap, hazai pályán a DKSE ellen lép pályára az Extraligában.

Extraliga alapszakasz, 1. forduló
Pénzügyőr–DEAC 3:0 (25:15, 25:21, 25:19)

Fotó: hunvolley.hu