Nem csak a vereség fájhat

A Debreceni Egyetem alakulatát legyőzte a Kazincbarcika, ám ettől sokkal szomorúbb hír Willian sérülése.

A DEAC férfi röplabdázói vasárnap este a kazincbarcikaiakat fogadták a felsőházi rájátszás első fordulójában. Fodor Antal legénysége az alapszakaszban oda-vissza legyőzte a Vegyészt, ám most ellenfelünk örülhetett.

A lelkes barcikai drukkerek nagy örömére jobban kezdték a mérkőzést a vendégek (0:3). Több bosszantó hibát is elkövettünk, ennek köszönhetően egyre nagyobb lett a hátrányunk, 7:16-nál Fodor Antal másodszor is időt kért. Sajnos a helyzetünk még nehezebbé vált akkor, amikor Williant térdsérülés miatt elveszítettük. Brazil légiósunkat ölben kellett levinni a pályáról, innen is jobbulást kívánunk neki. Willian helyét Veres Bence vette át, aki jól szállt be a meccsbe, ettől függetlenül ezt a szettet simán hozta ellenfelünk (17:25).

A második periódus sem indult valami fényesen, Szabó Dávid ászával néggyel vezettek a borsodiak (2:6). Nem adtuk fel a harcot, ez a mentalitás pedig kifizetődött, ugyanis 10:9-nél már nálunk volt a fór. Ezt követően sokáig kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum, ám 17:17 után 4:0-s sorozattal rukkolt elő az ellenlábasunk. A szoros végjátékban sem adtuk olcsón a bőrünket, ám nem jött össze az egyenlítés (23:25).

A harmadik szettben újra nekünk kellett futnunk az eredmény után. Becsülettel küzdöttünk, ám a kulcspillanatokból nem jöttünk ki jól. Akadtak ugyan szép megoldásaink, ettől függetlenül főleg a Kazincbarcika akarata érvényesült.

Fájó vereséggel indítottuk tehát a felsőházat, bár azt nem szabad elfelejteni, hogy Willian elvesztését gyakorlatilag bármelyik gárda megérezné. Együttesünk jövő szombaton a Pénzügyőr otthonában vizitál, az összecsapást a tervek szerint az M4 Sport+ közvetíti.

Extraliga felsőház 1. forduló
DEAC-GreenPlan-VRCK 0:3 (17:25, 23:25, 21:25)

Fotó: Kovács Péter