NEM SIKERÜLT AZ ÚJABB BRAVÚR

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Kaposvár otthonában vendégeskedtek szombaton. A találkozó esélyesének a házigazda számított, és ezúttal nem is borult a papírforma, a Somogy megyeiek 3:0-s győzelmet arattak. Együttesünk jelenleg a negyedik helyen áll a táblázaton.

A Kaposvár nem volt számunkra ismeretlen, hiszen az alapszakaszban is találkoztunk már a bajnokság egyik éremesélyesének számító alakulattal. Október közepén Ruben Wolochin tanítványai 3:0-ra diadalmaskodtak a DEAC ellen a Kaposvár Arénában. A DESOK-ban is a Somogy megyeiek ünnepelhettek, bár ekkor Bagicsék egy szettet behúztak.

Szoros küzdelmet hozott az első játszma eleje, de 4:4 után zsinórban négy pontot termelt ellenfelünk, 10:5-nél pedig Fodor Antal időt kért. Sajnos a folytatásban egyre jobban kinyílt az olló, 18:8-nál már tízzel vezetett a kaposvári egylet. Vezetőedzőnk ismét magához hívta a tanítványait, de a fiúk nem tudták megszakítani a hazai hengert. A második játszmában sokáig tartottuk a lépést vetélytársunkkal, de 13:13 után állva hagyott bennünket a hazai alakulat (22:13). Ebben a periódusban azt tudtuk elérni, hogy a végén ne legyen kétszámjegyű differencia a végén (25:16). A harmadik játékrészben a Kaposvár remekül kezdett, 9:3 és 12:4 is állt az eredményjelzőn. Ugyan akadtak szép megoldásaink ebben a periódusban, ám ellenfelünk ezt a szakaszt is uralta.

A 3:0-s vereség ellenére nem szabad búslakodniuk a drukkereknek, hiszen a srácok korábban komoly skalpokat szereztek, és nem lenne meglepetés, ha a folytatásban is bizonyítanák, hogy nem érdemtelenül jutottak be az Extraligába.

“Tudtuk, hogy a Kaposvár remek formában van, ezt a kazincbarcikai győzelmük is alátámasztotta. A második szettben sokáig tartottuk a lépést a kaposváriakkal, de egy jól nyitó játékos szerváival nem igazán tudtunk mit kezdeni, így meglépett tőlünk az ellenfelünk. Sajnos Hubicska Patrik pénteken belázasodott, emiatt rá nem számíthattunk. Igyekszünk a meccsen szerzett tapasztalatokat a jövőben hasznosítani” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

NB I Extraliga
FINO Kaposvár-DEAC 3:0 (25:14, 25:16, 25:17)

'.$category->name.''; }?>