Nem szakítottuk meg a székesfehérvári sikersorozatot

A foghíjas kerettel kiálló Debreceni Egyetem alakulata nem igazán tudta megszorongatni a bajnokesélyesnek tartott vetélytársát.

A DEAC férfi röplabdacsapatának “fel kellett kötni a gatyáját”, ugyanis szerdán azt a Székesfehérvárt fogadta, amely ebben a szezonban még nem kapott ki az Extraligában. Fodor Antal vezetőedző ezúttal sem számíthatott a sérüléssel bajlódó Bán Viktorra, Tóth Andrásra és Kiss Imrére.

A találkozón először a vendégek vezettek egynél több ponttal (4:6). Nem sokkal később Bakóczy András ászával egyre csökkent a hátrányunk (8:9), erre ellenfelünk egy 3:0-s sorozattal reagált. A hajrához közeledve egyre tetemesebb lett a hátrányunk, így Fodor Antal kétszer is időt kért, de ezek sem hoztak fordulatot. Végül az első szettet Pesti Marcell zárta le.

A második játszmában Willian parádés nyitását követően több hiba csúszott be, emiatt megint nekünk kellett futnunk az eredmény után (5:9). A folytatásban főleg a Fejér vármegyeiek akarata érvényesült, ezért egyre jobban kinyílt az olló. A végjátékban Koci két villanásával tízre nőtt a differencia (15:25).

A harmadik periódus eleje nekünk alakult jobban, de 8:7 után ritmust váltottak a vendégek (8:10). Nem sokkal később Veres Bence két ásszal jelentkezett, ezzel felzárkóztunk (16:18). A folytatásban igyekeztük eltüntetni a hátrányt, de nem jártunk sikerrel, így a fehérváriaknak veretlenek maradtak.

Együttesünk következő találkozója szombaton lesz, ekkor a Pénzügyőr otthonában fog vendégeskedni.

Extraliga
DEAC-MÁV Előre Foxconn 0:3 (14:25, 15:25, 21:25)

Fotó: Szolnoki László