Nem tudtuk meghosszabbítani a szezont

A Debreceni Egyetem alakulata ezúttal sem tudta két vállra fektetni a Kecskemétet, így a hatodik helyen zárt az Extraligában.

A DEAC férfi röplabdázói a munka ünnepén sem pihentek, mivel a kecskemétieket fogadták a DESOK-ban. Az ötödik helyért zajló párharcot a “hírös” városiak két győzelemmel nyitották, így egy újabb sikerrel lezárhatták volna a küzdelmet.

Jobban indítottuk az összecsapást, Remete László pontja után 5:2 állt az eredményjelzőn. Ezt követően szoros küzdelmet láthatott a publikum, Kecskeméti Bálint villanásával először mentek kettővel a vendégek (12:14). Bagics Balázs ásszal jelentkezett, nem sokkal később pedig Marlont lehetett dicsérni a kiváló sánca miatt (22:20). A hajrában egy 4:0-s sorozattal rukkolt elő az ellenfelünk, ami meghatározónak bizonyult (22:25).

A második játékrészben előbb a kecskemétiek, aztán mi produkáltunk egy 4:0-s szériát, 6:4-nél időt kért Nagy József. A rövid pauzát követően Farkas Péter villogott, ennek köszönhetően pedig egyre jobban kinyílt az olló. A végjáték sem úgy alakult, ahogy reméltük, így ezt a periódust is behúzta a vetélytársunk.

A harmadik felvonás elején Gustavo többször is borsot tört Keen Cameronék orra alá, majd Veres és Marlon remek nyitását honorálták a szurkolók vastapssal (9:6). A folytatásban egyik gárda sem tudott tetemes előnyre szert tenni, ebből kifolyólag nem lehetett megjósolni, hogy ki nyeri ezt a szakaszt. A “rendes játékidőben” nem egyenesedett ki a kérdőjel, végül a hatalmas csatából Nagy József legénysége jött ki jobban (27:29).

A vereséggel biztossá vált, hogy Fodor Antal tanítványai a hatodik helyen végeztek a bajnokságban.

Extraliga 5. helyért
DEAC-Kecskeméti RC 0:3 (23:25, 19:25, 27:29)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Kecskemétnek.

Fotó: Derencsényi István