Nem tudtuk meglepni a Kecskemétet

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata a kecskeméti együttest fogadta a DESOK-ban az Extraliga második fordulójában. Esélyesebbnek tartott ellenfelünk három szett alatt lerendezte a vasárnapi összecsapást.

A DEAC kaposvári vereséggel nyitotta az új idényt, a kecskemétiek pedig a hétvégén játszották az első bajnokijukat. A vendégek rossz nyitásával kezdődött a találkozó. 3:3-ig fej fej mellett haladtak a gárdák, ám ezt követően meglépett vetélytársunk (6:10). A Kecskemét sáncmunkája sok nehézséget okozott nekünk, Kaszap ászával pedig hétre nőtt a különbség (12:19). Fodor Antal vezetőedző az első szettben kétszer is időt kért, de a hírös városiakat ez sem zökkentette ki.

A második szettben jóval kiélezettebb küzdelmet láthatott a publikum. 6:3-as fórunknál hosszabb tanácskozás után mi kaptuk meg a következő pontot, Dávid Zoltán magához is hívta a tanítványait. A kecskemétiek több játékvezetői ítéletet vitattak, mi pedig egyre közelebb kerültünk az egyenlítéshez. 24:23 után ünnepeltek is a fiúk, de örömünk csak néhány pillanatig tartott, hiszen a bírók úgy döntöttek, 24:24-ről folytatódhat a csata. A drámai végjátékban végül Dávid Zoltán tanítványai maradtak a higgadtabbak.

A harmadik játékrészben 10:9-es eredményt követően ritmust váltottak a vendégek (12:17). A fiúk mentek előre becsülettel, de a fejekben valószínűleg a furcsa körülmények között elveszített második felvonás is benne maradt, így a Kecskemét 3:0-ra diadalmaskodott.

“Az egész mérkőzés hangulatát nagyban befolyásolta a második játszma. Ekkor nyert állásban voltunk, hiszen 23:21-es vezetésről általában be szokták húzni a csapatok a szettet, sajnos nekünk ez nem sikerült. Kicsit a játékvezetők is bizonytalankodtak, és nem biztos, hogy minden úgy történt, ahogy ítélték. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Kecskemét évtizedek óta az élmezőnybe tartozik. Olyan meccset játszottunk, amelyen az ellenfél semmit sem kapott ajándékba, minden pontért meg kellett harcolnia. Szerintem jó teljesítményt nyújtottak a fiúk, akadtak olyan bravúros megoldásaink, amelyek a jövőre nézve biztatóak” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Tóth Andrásék pénteken 20 órától a MAFC csarnokában vendégeskednek.

Képek a mérkőzésről

Extraliga 2. forduló
DEAC-Kecskeméti RC 0:3 (18:25, 25:27, 18:25)

Fotók: Kovács Anikó