Nem várt vereséget szenvedett röplabdacsapatunk

Az első két szettet még a DEAC nyerte, ám utána fordítottak a vendégek.

Az újonc MÁV Előre SC ellen kezdte meg a szezont a DEAC férfi röplabdacsapata szombaton délután a DESOK-ban. Bár a mérkőzés esélyesének a legutóbbi idényt a hatodik helyen befejezett házigazdák számítottak, a debreceniek helyzetét nehezítette, hogy adminisztratív okokból kifolyólag Fodor Antal vezetőedző nem számíthatott a két kubai játékosra, Gustavóra és Marlonra, míg  Veres Bence sérülés miatt nem lehetett ott a pályán.

Vendégponttal indult a találkozó, ám a DEAC rögtön fordítani tudott. Bagics Balázs rafinált megoldásának következtében már 6:3 volt az állás az 5. percben, majd 7:3-nál időt kért a MÁV edzője. Ezt követően Bagics remek sáncának tapsolhatott a hazai publikum, és a DEAC egyre jobban elhúzott ellenfelétől. A szett végére felzárkóztak valamelyest a vendégek, de 25:20-szal abszolválta a Debrecen.

A második játékrészben is Willian volt a hazaiak vezére, már az etap elején kezdett elhúzni a DEAC (8:3), jött is az időkérés Dávid Zoltántól. Becsülettel küzdött az újonc, olykor egészen megközelítve ellenfelét, de amikor kellett, megrázta magát Fodor Antal együttese. A vége szoros lett, ám a DEAC 25:22-re lehozta a szettet.

Jobban kezdte a harmadik játékrészt a MÁV Előre, a DEAC játékosai egyelőre nem találták a megfelelő ritmust (3:8). Ádáz csata folyt a pályán, a debreceniek nagyon nehezen férkőztek közelebb ellenfelükhöz. A nagy hajrá eredményeképpen 16:18-ra feljött a Debrecen, ezért a MÁV időt kért. Az egyenlítés 22:22-nél jött el, ám ezután ismét a MÁV Előre vette át a vezetést és nyerte meg a szettet (22:25).

A folytatásban is bátran játszott a vendégegyüttes, így fej-fej mellett haladtak a felek: többnyire a DEAC szerzett vezetést, a MÁV Előre pedig kapaszkodott. 8:7-nél egy bombaerős lecsapás után Williannek szólt a taps, majd Kiss Imre rafinált megmozdulásával már 10:7 volt a DEAC-nak. Ez a játékrész is nagy harcot hozott, és 16:17-nél átvette a vezetést a vendég. 17:21-nél Fodor Antal kénytelen volt időt kérni, de ez sem segített (21:25).

Jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett, a DEAC-szurkolók nem igazán számítottak rá, hogy erre sor kerülhet. Már pedig így történt, sőt, az újonc vendégek bírták jobban, 15:12-re megnyerték a játékrészt, s ezzel 3:2-re a mérkőzést. Így a vendégek 2, míg a DEAC 1 ponttal gazdagodott.

Extraliga, 1. forduló
DEAC-MÁV Előre SC-Foxconn 2:3 (25:20, 25:22, 22:25, 21:25, 12:15)