Női röpiseink is elkezdik

A Debreceni Egyetem női röplabdacsapata a Hercules SE elleni összecsapással nyitja az új szezont. Kuszkó Zsolt tanítványai nagyon várják a startot, hiszen legutóbb március elején játszhattak tétmeccset.

A DEAC új játékosokkal és jelentős céllal kezdi meg a bajnokságot. A nyáron Tóth Vanesszával, Vass Viviennel, Mátyus Pannával, Péteri Vandával és Ratkos Petrával bővült a keret. Az erősítéseket látva nem meglepő, hogy a lányok az NB I-be jutást sem tartják elérhetetlennek. Kuszkó Zsolt gárdája vasárnap 18 órától a Hercules SE-t látja vendégül a DESOK-ban. Ellenfelünket az előző héten a BVSC 3:1-re győzte le.

“Mindenki várja a szezonkezdést” – nyitotta a beszélgetést Szabó Csenge. “A karantén alatt nem láthattam a második családomat, vagyis a csapattársaimat, ami nagyon rosszul érintett, bár a munkám miatt nem unatkoztam, így viszonylag hamar eltelt ez az időszak. Régen bizonyíthattunk bajnokin, így eléggé ki vagyunk éhezve a röplabdára. Annak örülök, hogy nyáron legalább strandröplabdázhattunk. A Hercules ellen mozgalmas meccsre készülök, ha összeszedetten játszunk, összejöhet a győzelem. Nem lesz teljes a keretünk, mivel néhány igazolás még nincs rendben, de szerencsére sérülések nem hátráltatnak bennünket. Az új lányok könnyen beilleszkedtek, bár Petrának és Vandának kicsit könnyebb dolguk volt, hiszen ők már korábban szerepeltek a DEAC-ban. Nyilván szeretnénk az NB I-be kerülni, amennyiben ezt mindenki komolyan gondolja, kemény munkával megvalósítható célnak tartom” – mutatott rá a csapatkapitány.

Az NB II Kelet A-csoportban a DEAC mellett még nyolc csapat állt rajthoz. Érdekesség, hogy juniorjaink szintén itt gyűjthetnek tapasztalatot. Oláh Tibor lányai az előző héten a Gödöllő otthonában 3:0-s vereséggel startoltak.

NB II Kelet A-csoport
DEAC-Hercules SE
2020. 10. 04. (vasárnap) 18:00, DESOK