Péteri Vanda: Szeretnénk feljutni az NB I-be

A Debreceni Egyetem női röplabdacsapata gőzerővel készül az NB II-es bajnokság nyitányára. Kuszkó Zsolt vezetőedző ebben a szezonban újra számíthat Péteri Vandára, aki a Haladásnál szintet lépett.

Péteri Vandának nem kellett “idegenvezetést tartani” a DESOK-ban, hiszen egyéves szombathelyi kitérőt követően tért vissza a DEAC-hoz. A 23 éves átló a legutóbbi idényben az Extraligában szereplő Haladásnál hasznos tapasztalatokkal gazdagodott.

“Naponta több órát készültünk, a délelőtti edzések során csak a technikai dolgokra összpontosítottunk, ekkor a rossz beidegződéseket lehetett kijavítani. Délutánonként főleg egymás közötti játék zajlott. Rengeteg fejlődött a játékom, összeszedettebbé váltam. A meccseken viszonylag sok lehetőséget kaptam. Az sem mellékes, hogy nagyon erős csapatok és remek képességű röplabdázók ellen bizonyíthattam. Manapság egyes szituációkban a biztos dolgok helyett már meg merem húzni a váratlant is. A hozzám közel állók szerint emberileg ugyancsak sokat változtam pozitív irányba a szombathelyi időszak alatt” – összegezte régi-új játékosunk a Halinál eltöltött hónapokat.

Péteri Vandát több csapat is megkereste (Budapestről és Pécsről egyaránt kapott ajánlatot), ám végül együttesünk mellett tette le a voksát.

“Több dolgot mérlegeltem, mielőtt meghoztam a döntést. Korábban jól éreztem magam itt, emellett hiányoztak a lányok is, ezek egyaránt szerepet játszottak az elhatározásomban. Nem sokat változott a keret, olyan volt, mint ha csak pár hetet töltöttem volna távol a csajoktól. Szeretnénk feljutni az NB I-be, erről beszélgettünk Kuszkó Zsolt vezetőedzővel. Az alapszakasz után a felsőházba akarunk kerülni, jelenleg ez az elsődleges célunk, ezt követően pedig magasabbra kerülhet a léc” – zárta mondandóját a röplabdázó.