Rangos tornán is rajthoz állunk

Fodor Antal vezetőedző a sérülések ellenére is pozitívan értékelte a Debreceni Egyetem alakulatának eddigi felkészülését.

A DEAC férfi röplabdázói az előző idényben megőrizték a tagságukat az Extraligában. Fodor Antal tanítványai az új szezonban is szeretnék kiharcolni a bennmaradást a legmagasabb osztályban, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Együttesünk egy hónappal ezelőtt vágott bele az alapozásba, a kerethez több olyan tehetség csatlakozott, aki az U21-es bajnokságban bronzérmet szerzett tavasszal.

“A fiúk hozzáállását nem érheti kritika, becsülettel teszik a dolgukat. A fiatalok szintén lelkesek, sugárzik belőlük az önbizalom, bízom benne, hogy a tétmeccseken hasonló mentalitással fognak röplabdázni. A felkészülés alatt a szerváinkon, a nyitásfogadásainkon és a sáncmunkánkon, vagyis három fontos játékelemen szeretnénk csiszolni. A keretből sokan strandröplabdáztak a nyáron, így a munka elején vissza kellett szokni a teremben lévő viszonyokhoz. Az első két hét után folyamatosan növeltük az edzések intenzitását” – nyilatkozta Fodor Antal, aki hozzátette, különböző sérülések keserítik meg a csapat életét.

A bajnokság rajtjáig elég zsúfolt lesz Fazekas Balázsék programja, hiszen többek között Miskolcon és Kazincbarcikán is elindulnak egy tornán. A borsodi megyeszékhelyen szeptember 18-án a házigazdával, a Szolnokkal és a Nyíregyházával csaphatunk össze. Barcikán október első hétvégéjén bombaerős mezőnyben, komoly terveket szövögető (Vegyész, MAFC, Kecskemét) ellenfelek ellen bizonyíthatunk. Október 9-én pedig a dunaújvárosiakkal vívunk edzőmeccset. Emellett a miskolciakkal és a szolnokiakkal is megmérkőzhetünk, az egyeztetések jelenleg is zajlanak a felek között.

“Korábban nehezen találtunk ellenfeleket ebben az időszakban, szerencsére idén sokkal jobb helyzetben vagyunk. A felkészülési találkozókon nem a végeredmény lesz a leglényegesebb. Sokkal fontosabb, hogy értékes tapasztalatokkal gazdagodhatunk. Megtudhatjuk, hogy mik a gyenge pontjaink, valamint az erősségeink ugyancsak kidomborodhatnak” – mutatott rá rutinos trénerünk.

A napokban az is biztossá vált, hogy nálunk folytatja a pályafutását Korbély Dániel. A 18 éves balkezes átló Nyíregyházáról tette át a székhelyét a cívisvárosba.

“Az eddig látottak alapján van potenciál Daniban, tehetséges játékosnak tartom őt. Az majd később fog kiderülni, hogy az Extraligában mekkora szerepet kaphat” – hangsúlyozta Fodor Antal.