Remekül kezdtünk

A Debreceni Egyetem együttese három szettben múlta felül vetélytársát.

A DEAC női röplabdázói a KISTEXT elleni mérkőzéssel kezdték meg a szereplésüket az alsóházban, ahol az ötödik hely megszerzése a cél. A terv megvalósításához vasárnap este léptünk egyet a 3:0-s diadalnak köszönhetően.

Mátyus Panna nyitásaival egyre nagyobb előnyre tettünk szert az első játszma elején (7:1). Néhány kommunikációs hiba csúszott a játékunkba, ennek köszönhetően a vendégek csökkentették a hátrányukat (8:5). A folytatásban Mayer Flóra és Borók Orsolya szervái is feladták a leckét a fővárosiaknak. A szettet végül Goszola Réka zárta le (25:16).

A második játékrészben Hajdu Anna bombaerős nyitásainak nem találta az ellenszerét vetélytársunk (13:1). Aztán több ütésünket elméreteztük, így kicsit megkönnyítettük Takács Dóra gárdájának a dolgát (21:15). A hátralévő időben összekaptuk magunkat, ennek köszönhetően pedig lemásoltuk az első szakasz végeredményét (25:16).

A harmadik felvonás Borók ászával és Mayer blokkjával vette kezdetét, majd Szabó Csenge megoldásával már 5:2-re vezettünk. 15:5 állt az eredményjelzőn, amikor Takács Dóra ebben az etapban másodszor hívta magához a KISTEXT játékosait. A csereként beszálló Gáspár Krisztina vezérletével egyre jobban kinyílt az olló, majd az első meccslabdát kihasználtuk, így 54 perc alatt lezártuk az összecsapást.

Kuszkó Zsolt vezetőedző a sérüléssel bajlódó Árvai Vanesszát leszámítva a keretbe nevezett összes játékosnak lehetőséget adott a bizonyításra. A KISTEXT személyében egyébként egy szimpatikusan küzdő alakulatot ismerhettünk meg, amelynek a röplabdázói minden egyes megszerzett pontnak nagyon tudtak örülni.

“Ilyen szokatlan stílusban röplabdázó gárda ellen mindig nehéz játszani. A győzelem ellenére több hibát is elkövettünk, amelyek ezen a meccsen ugyan belefértek, de egy komolyabb rivális ellen nagy árat fizethetünk ezekért. A nyitásokkal ebben a szezonban szerencsére nincs sok gondunk, ez a játékelem ezúttal is jól működött” – nyilatkozta Kuszkó Zsolt.

A cívisvárosiak vasárnap a Miskolci VSC otthonában fognak vizitálni.

NB II Kelet Alsóház 1. forduló
DEAC-KISTEXT 3:0 (25:16, 25:16, 25:8)

Az aktuális állás: