Röplabda: vége a szezonnak

A Magyar Röplabda Szövetség csütörtökön közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy a honi bajnokságokat befejezetté nyilvánította. Fodor Antal vezetőedzőt nem lepte meg a döntés. Férfi csapatunk vezetőedzője szerint a DEAC az Extraligában is letette a névjegyét.

Tiszta víz került a pohárba. A Magyar Röplabda Szövetség korábban bejelentette, hogy a koronavírus miatt május 15-ig szünetelni fognak a bajnokságok hazánkban. Csütörtökön újabb döntést hoztak az elöljárók a szezonnal kapcsolatban. Az MRSZ elnöksége a teremröplabda bajnokságokat befejezetté nyilvánította, emellett az is eldőlt, hogy a pontvadászatokban nem kerülnek helyezések kiosztásra. Íme a szövetség teljes közleménye:

“A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége 2020. április 9-én – a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendelete és az azóta történt kormányzati intézkedések alapján (kiemelten a 2020. április 9-én bejelentett, határozatlan időre meghosszabbított kijárási korlátozásra) – az alábbi döntéseket hozta:

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége – tekintettel arra, hogy a bajnokságok folytatására meghatározatlan ideig kormányzati intézkedések és sportszakmai indokok alapján nem kerülhet sor – a teljes felnőtt és az U15-U17-U19-U21 korosztályú utánpótlás teremröplabda bajnokságokat befejezetté nyilvánítja és úgy döntött, hogy a bajnokságokban nem kerülnek helyezések kiosztásra.

Az U13-U11-U10 korosztályú utánpótlás bajnokságok alapszakaszait – ahol értelmezhető – lezártnak tekinti, de az U13 Országos Mini Bajnokság döntő eseményeit, valamint az U13 Országos Mini Kupát, az U11 Országos Szupermini Kupát és az U10 Országos Manó Kupát legkésőbb 2020 szeptember hónapjában – a lehetőségek és a koronavírussal összefüggésben hozott vészhelyzet elrendelésének függvényében – a szövetség megrendezi.

Megbízza az MRSZ Főtitkárt, hogy az idei bajnoki kiírás alapelveit figyelembe véve, a jövő évi bajnokság versenykiírását az MRSZ iroda segítségével készítse elő. A sportszervezeteket nyilatkoztassa le a bajnokságokra történő nevezési szándékukról, és kezdeményezzen egyeztetést a 2019/2020 szezon lejátszott mérkőzései alapján az adott bajnoki osztályban kiesésre és magasabb bajnoki osztályba feljutásra esélyes sportszervezetekkel. A végleges lebonyolításról a beérkezett nevezések függvényében újabb elnökségi döntés szükséges.

Megbízza az MRSZ Főtitkárt, hogy a 2020/2021. évi nemzetközi kupaindulási helyek eldöntését az érintett klubok bevonásával, az idei és a tavalyi bajnoki-, és kupaeredmények figyelembevételével alakítsa ki és terjessze az elnökség elé

Az MRSZ Elnöksége a TAO látvány-csapatsport támogatások felhasználására vonatkozó, a koronavírussal összefüggésben elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel az eddigi rendelkezéseit, melyek elsődleges célja a sportolók-, sportszakemberek egészségének védelme, a munkahelyek megőrzése, továbbra is fenntartja.

Minden, a fentiekben nem érintett korábbi döntés visszavonásig érvényben marad.

Fentiek a kihirdetés időpontjától érvényesek!”

Férfi alakulatunk az alapszakaszt a harmadik helyen zárta, így bejutott az Extraligába. Fodor Antal tanítványai a felsőházban az utánpótlás-válogatottat, a Kecskemétet és a MAFC-ot is két vállra fektette.

“Nem lepett meg a bejelentés, erre számítottam. Olvastam, hogy a bajnokságokban nem kerülnek kiosztásra a helyezések. Ettől függetlenül a táblázaton az ötödik helyen állunk, amire büszkék lehetünk. Ez a teljesítmény a klub történetében a legjobb eredménynek számít. Az Extraligában szép győzelmeket arattunk, a fiúk bebizonyították, hogy helyük van ebben a mezőnyben. A bajnokság élcsapatainak is méltó ellenfelei voltunk. Szeretnénk egyben tartani a csapatot, ez lesz az elkövetkező hónapokban a legfontosabb feladatunk” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Női röplabdázóink két győzelemmel nyitották az 5-9. helyért zajló rájátszást, így Kuszkó Zsolt gárdája az első helyet foglalta el a táblázaton.