Röplabdázóink is edzésbe álltak

Fodor Antal vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata több játékelemben is fejlődhet a felkészülés során.

Férfi röpiseink a tervek szerint csak októberben fogják lejátszani első bajnokijukat ebben az idényben, ennek ellenére kedden megkezdték az alapozást. Az első foglalkozáson többen sérülés miatt nem vehettek részt, ám akik jelen voltak, nagy lelkesedéssel hajtották végre a feladatokat.

Veres Bence karrierje fontos állomásához érkezett, hiszen az utánpótlásból kiöregedett, így mostantól a felnőttek között kellene húzóemberré válnia.

“Az előző szezonban az U21-es együttessel a harmadik helyen végeztünk, ami óriási eredménynek számít. A bronzéremről döntő összecsapáson mindenki kiadta magából a maximumot, aminek szerencsére meglett az eredménye. Szintén kellemes emlékeim vannak a MEFOB-on elért harmadik pozíciónkról. Nyáron főleg a pihenésre összpontosítottam, bár Tar Kristóffal elindultunk a berekfürdői strandröplabda versenyen, amelyen ezüstöt szereztünk. Hogy mi lehet a célunk az Extraligában? Szeretnénk kiharcolni a bennmaradást, de ez nem lesz könnyű, hiszen az ellenfeleink kiváló légiósokkal rendelkeznek” – nyilatkozta 21 esztendős röplabdázónk.

Fodor Antalnak fel van adva a lecke, hiszen a nyáron két kulcsjátékosunk is elbúcsúzott, a pótlásuk pedig nem ígérkezik egyszerű feladatnak.

“Hubicska Patrik és Csizmadia János is hasznos tagja volt a csapatnak. Patrik Kaposváron próbálja ki magát, míg János Miskolcra távozott. Eddig még senkit sem szerződtettünk, de azt is meg kell jegyezni, hogy az átigazolási időszak január végéig tart. Voltak olyan játékosok, akiket megkerestünk, ám ők végül máshol folytatják a pályafutásukat – mondta a rutinos vezetőedző, aki a távozókat akár házon belül is pótolhatja. – Akadnak tehetséges fiataljaink, akik a következő években a gárda erősségei lehetnek, de nekik idő kell ahhoz, hogy felvegyék a ritmust a felnőttek között. A felkészülés alatt például az is kiderülhet, hogy kire mekkora szerep hárulhat.”

Az Extraligában a DEAC mellett a Pénzügyőr, a Kaposvár, a Kazincbarcika, a Kecskemét, a Dunaújváros, a MAFC és a KISTEXT áll rajthoz.

“Jelenleg úgy tűnik, hogy a dunaújvárosiakkal állunk azonos szinten, a többi rivális megelőzésére halovány esélyt látok. Az alapszakasz végén a hetedik és a nyolcadik helyen végző együttes három nyert meccsig tartó párharcot vív egymással, amelynek a vesztese kiesik. Az előző szezonban minden kedvezően alakult, hiszen amikor kellett, a csapat összeállt, jó lenne, ha idén is ez a forgatókönyv valósulna meg. Az elkövetkező hetekben a nyitásfogadáson és a sáncmunkán szeretnénk javítani, hiszen mindkét elem döntő jelentőséggel bír. Emellett a szervákban is látok sanszot az előrelépésre” – mutatott rá Fodor Antal.

Fotók: Papp Attila