Sajnálatos sérülés miatt ért véget a menetelés

A Debreceni Egyetem alakulatának tagjai a berekfürdői viadalon is szépen gyűjtögették a medáliákat.

Nagy utat tett meg Fazekas Balázs és Hubicska Patrik a strandröplabda ob második fordulójában, amelyet Gyenesdiáson rendeztek meg a hétvégén. A páros a selejtezőből indulva jutott el a fináléig. Sajnos az aranycsata a filmekkel ellentétben nem happy enddel zárult, hiszen Hubicska megsérült az első szett végén, 20:20-as állásnál, emiatt a meccs nem folytatódhatott, így Hajós Artúr és Stréli Bence nyakába akasztották a legfényesebb érmeket.

“Már az kisebb csodának számított, hogy bejutottunk a legjobb négy közé, a döntő pedig hab volt a tortán. Tudtuk, hogy Hajósék Magyarország egyik legerősebb kettősét alkotják, így nem raktunk magunkra nagy terhet. A bemelegítés során eléggé izgultam, aztán a meccsen szerencsére már nem voltam lámpalázas. Az is óriási lökést adott, hogy az M4 Sport+ élőben közvetítte a mérkőzést. Sajnálom, hogy Patrik megsérült, ettől még az is jobb lett volna, ha két sima szettben kikapunk. Az orvosok részleges izomszakadást állapítottak meg, ami három-négy hét kihagyást jelent. Ebben a szezonban már nem szerepelhetünk közösen, aminek abból a szempontból sem örülök, hogy nagyon jó összhang alakult ki közöttünk. A folytatásban a tervek szerint Bagics Balázzsal indulunk különböző versenyeken, a hétvégén például Csepelen állunk rajthoz. Kilenc találkozót játszottunk a hétvégén, nagyon sokat kivett belőlem ez a torna” – nyilatkozta Fazekas Balázs.

A Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság berekfürdői állomáson szintén kitettek magukért a DEAC játékosai. A férfiaknál a dobogó legmagasabb fokára F. Nagy Bence és Imre Tibor állhatott, a második pozícióban pedig Tar Kristóf és Veres Bence zárt. Vegyes párosban F. Nagy Bence Fehérvári Viviennel ezüstéremmel gazdagodott, Imre Tibor pedig F. Nagy Eszterrel lett harmadik.

Fotók: Borók Orsolya