Sajnálhatjuk az első szettet

A Debreceni Egyetem gárdájának nem jött össze a bravúr a Barcika csarnokában.

A DEAC férfi röplabdázói a Kazincbarcika otthonába látogattak vasárnap délután. Ellenfelünk csütörtökön még nemzetközi kupameccset játszott, és ugyan 3:2-re legyőzte a Ried együttesét, ennek ellenére búcsúzott a Challenge-kupától, hiszen az odavágón 3:0-s vereségbe futott bele.

Egy rossz nyitással indítottuk a bajnokit, ám ezt követően zsinórban három pontot termeltünk. Veres jó megoldásainak és Fazekas ütésének köszönhetően 4:8-nál időt kért a hazaiak mestere, Toronyai Miklós. A folytatásban is szerencsére főleg a mi akaratunk érvényesült, Bagics villanását követően ötre nőtt a fórunk (13:18). A Vegyész nem adta fel a küzdelmet, emellett több bosszantó hiba csúszott be a játékunkba, így Fodor Antal osztotta meg a gondolatait a tanítványaival (18:20). A rövidebb pauza után öldöklő csatát láthattak a drukkerek, az első szett végül túlórában dőlt el a Vegyész javára (29:27).

A második felvonás első perceiben fej fej mellett haladtak az együttesek, majd ritmust váltott riválisunk (6:3). 8:8-nál még döntetlen állt az eredményjelzőn, ezt követően azonban a VRCK magához ragadta a vezetést, amit nem is engedett ki a kezéből. 19:14-nél nagy feltámadásra lett volna szükség tőlünk, de sajnos nem sikerült eltüntetnünk a különbséget.

Tóth András ászával vette a kezdetét a harmadik periódus, erre a Barcika 4:0-s sorozattal felelt. A borsodiak ebben a játszmában le akarták zárni ezt az összecsapást, és jó úton haladtak céljuk felé, mivel Ciupa vezérletével már 13:5-re vezettek. Bibóknak hála tízre duzzadt a hátrányunk, Fodor Antal időkéréssel próbálta megtörni a számunkra nem sok jóval kecsegtető szériát. A hátralévő időben igyekeztünk némileg kozmetikázni az eredményen, ám ez nem jött össze.

Bagicsék a következő fordulóban a Kaposvárt látják vendégül, a találkozót jövő vasárnap rendezik meg a DESOK-ban.

Extraliga 6. forduló
VRCK-DEAC 3:0 (29:27, 25:18, 25:15)