Sorsoltak a Magyar Kupában

A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata a nyolcaddöntőben a Széchenyi Győrrel találkozik, míg a következő fordulóban minden bizonnyal a címvédő Pénzügyőr várhat Fodor Antal legénységére.

A Magyar Kupa új kiírásában tizennyolc együttes áll rajthoz. A viadalon természetesen a DEAC is elindul, alakulatunk a nyolcaddöntőben a Széchényi Győr csarnokában vizitál. Érdekesség, hogy az előző idényben szintén a Rába-partiakkal sorsoltak össze bennünket a legjobb tizenhat között, tavaly októberben 3:0-s győzelmet arattunk a győriek otthonában. A Magyar Röplabda Szövetség tájékoztatása szerint legkésőbb november 1-ig kialakul a negyeddöntő mezőnye.

Amennyiben a kisalföldieket búcsúztatjuk, a következő fordulóban minden bizonnyal a Pénzügyőr keresztezi majd az utunkat. A PSE a Szombathelyi SE-Kertvárosi SE találkozó győztesével viaskodik az első kanyarban. Bármelyik riválist is kapja meg a fővárosi alakulat, nagy szenzációt jelentene, ha kiesne. A Pénzügyőr egyébként címvédő a sorozatban, februárban a Kecskemétet győzték le Jókay Zoltán tanítványai az izgalmas fináléban.

“A győriek ellen mi leszünk az esélyesek, a papírforma alapján le kellene győznünk őket. Az előző évben lelkes csapat benyomását keltette a Győr, de a sikerünk nem forgott veszélyben. A Pénzügyőr keretében akadtak változások, de úgy tudom, hogy az alapemberek maradtak. Szeretnénk megnehezíteni a fővárosiak dolgát, bár tisztában vagyunk azzal, hogy ők a párharc favoritjai. Olyan értékes tapasztalatokat szerezhetünk a két meccsen, amelyeket hasznosíthatunk az Extraligában” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

A nyolcaddöntőben egy, míg a negyeddöntőben két mérkőzés során dől el, hogy melyik alakulat folytathatja a szereplését.

Fotó: Derencsényi István