Süteményt érhet a sikeres start

Mátyus Panna szerint a Debreceni Egyetem alakulatában tapasztaltabb röplabdázók jutnak szóhoz, ez pedig döntő lehet a hétvégén.

A rossz főpróba után általában jó előadás következik – többek között ebbe is kapaszkodhatnak a DEAC női röplabdázói a szezon első bajnokija előtt. Kuszkó Zsolt tanítványai az előző héten Budapesten szerepeltek egy felkészülési viadalon, amelyen először a Kispesttel szemben maradtak alul, aztán a Közgáz SC elleni összecsapást is elveszítették. A két, 2:1-es vereség ellenére sem kell kongatni a vészharangot, mivel a játékosaink több szép megoldással rukkoltak elő, így bizakodva várhatjuk az egri idénynyitót, amely vasárnap 15 órakor kezdődik.

A fővárosban Péteri Vandára és Hajdu Annára sem számíthattunk, és eléggé megéreztük két kulcsemberünk hiányát, emellett a mester sokat kísérletezgetett, igyekezett mindenkinek játéklehetőséget adni. Egyébként az előző hétvége főleg a csapatépítés szempontjából volt nagyon hasznos, hiszen a torna mellett többek között sárkányhajózni is elmentünk. Szerintem a felkészülésünk jól sikerült, kemény edzéseken vettünk részt, így megfelelő erőállapotban vághatunk neki a bajnokságnak. A nyáron szűkebb lett a keretünk, ennek köszönhetően azt érzem, hogy még egységesebbé váltunk. Ki merem jelenteni, hogy Egerben csak a győzelem lehet a célunk. Az ellenfelünk keretét főleg fiatal röplabdázók alkotják, vagyis a nagyobb rutin nálunk van, amiből profitálhatunk. Kuszkó Zsolt vezetőedző megígérte, ha nyerünk, akkor elmegyünk cukrászdába, ez szintén motivál minket – nyilatkozta Mátyus Panna.

NB II Keleti csoport 1. forduló
EVSI-DEAC
2022. 09. 25. (vasárnap) 15:00, Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium