Szépen búcsúznánk a DESOK-tól

Csizmadia János szerint a Debreceni Egyetem csapata kemény ütközet előtt áll.

A célegyenesbe fordultak az Extraliga kvalifikáló körében érdekelt alakulatok, hiszen a zárásig már csak két forduló van hátra. A DEAC férfi röplabdázói szerda este 20 órától a dunaújvárosiakat látják vendégül. Együttesünk ebben a szezonban utoljára szerepel a DESOK-ban, így a szép búcsú is a célok között szerepelhet. Egyébként a Fejér megyeieket biztosan fűteni fogja a visszavágás vágya, hiszen Bagics Balázsék az alapszakaszban és a rájátszásban is diadalmaskodtak a csarnokukban.

“Ugyan nézők sajnos ezúttal sem lehetnek jelen a lelátókon, ennek ellenére sokan követik a meccseinket az interneten, ami növeli a motivációnkat – kezdte a beszélgetést Csizmadia János. – Néhány hete majdnem kicsúszott a kezünkből a győzelem Újvárosban. Hiába nyertük meg az első két szettet, felállt a padlóról az ellenfelünk, de az ötödik játszmában a nagyobb rutin felénk billentette a mérleg nyelvét. Holnap is parázs és szoros találkozóra van kilátás. Az újvárosiaknál a tehetséges fiatalokat remekül összefogja a tapasztalt Mészáros Dömötör, rá különösen figyelnünk kell. A légiósokkal sem nyúlt mellé a vezetőség, a csapatba építésük kiválóan sikerült” – hívta fel a figyelmet a rutinos röplabdázó.

A pontvadászat ezen szakaszát a feszített tempó jellemzi, a résztvevők programjában másfél hónap alatt tíz összecsapás szerepel. Csizmadia úgy véli, a debreceniek bírják szuflával a meccsdömpinget.

“A szezon elején kicsi esélyt láttunk arra, hogy bekerülünk az első négybe, így erre a szakaszra hegyeztük ki a formánkat, szerencsére sérülések sem nehezítik a dolgunkat. Minden találkozóra alaposan felkészülünk, és az eredmények mutatják, hogy a sok munka meghozta a gyümölcsét, hiszen már biztossá vált a bennmaradásunk az Extraligában” – hangsúlyozta a 31 esztendős játékos.

A DEAC az előző játéknapon 3:0-s vereségbe futott bele a Kecskemét otthonában. Főleg a harmadik játékrész nézett ki csúnyán, hiszen ekkor mindössze tíz pontra futotta az erőnkből.

“Valamiért idegenben nem akar kijönni a lépés a kecskemétiek ellen. Az első szettet sokáig irányítottuk, ennek fényében nagyon fájt, hogy nem tudtuk megnyerni. Az igazat megvallva a játékvezető véleményes ítélete sem minket segített egy kritikus pillanatban. A második játszmát már dominálták a hazaiak, míg a harmadik felvonásra sajnos teljesen szétestünk” – elevenítette fel a történteket Csizmadia János.

Extraliga kvalifikáló kör 9. forduló
DEAC-DKSE
2021. 04. 14. (szerda) 20:00, DESOK – zárt kapuk mögött

A meccset a Youtube-on élőben lehet megtekinteni: