Szépen zárnánk az alapszakaszt

Schwegler Gerda elmondta, a Debreceni Egyetem együttese jó nyitásfogadásokkal és szívós mezőnymunkával meglepheti az éllovast.

A DEAC női röplabdázói a BVSC elleni összecsapáson fejezik be a szereplésüket az alapszakaszban. Abból a szempontból nem fog nagy tét forogni a kockán, hogy a cívisvárosiak sajnos már biztosan nem juthatnak be a felsőházba, ellenben a fővárosiak a rájátszásban még kiharcolhatják a feljutást. Kuszkó Zsolt csapata az előző héten a Kispest otthonában 3:0-ra maradt alul, ezzel vált biztossá, hogy a pontvadászat első szakaszát a harmadik pozícióban zárja. Az éllovas zuglóiakkal novemberben találkoztunk, ezt a bajnokit 3:0-ra veszítettük el.

“Ellenfelünk vezeti a tabellát, ebből kiindulva is nehéz mérkőzésre számítunk. A budapestiek az őszi találkozón gyorsan és pontosan röplabdáztak, erre pedig nem tudtunk megfelelően reagálni. Úgy vélem, a hétvégén is hasonló stílusban fognak majd játszani. Sajnos a sérült Ratkos Petrára ezúttal sem számíthatunk, így egy alapembert kell pótolnunk. Ezúton is szeretnék neki jobbulást kívánni! Pontos nyitásfogadásokkal és kitartó mezőnymunkával esélyünk nyílhat egy szép eredményre. Abban bízunk, hogy olyan meccsel tudjuk befejezni az alapszakaszt, amire büszkék lehetünk – kezdte a beszélgetést Schwegler Gerda, aki a kispesti tanulságokat is összefoglalta. – Ez a találkozó nem úgy végződött, ahogy terveztük, a vereség eléggé megviselt minket. Nem sikerült dominálnunk, emellett néhány alapvető játékelem is hiányzott a taktikai repertoárunkból, ezért lett ennyire egyoldalú a múlt heti összecsapás” – mutatott rá a DEAC liberója.

NB II Kelet A-csoport
DEAC-BVSC-Zugló
2021. február 14. (vasárnap) 18:00, DESOK – zárt kapuk mögött