Szettet nyertünk a listavezető ellen

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a makulátlan mérleggel rendelkező Pénzügyőrt fogadták péntek este. Ugyan a harmadik játszmában szépítettünk, de a vendégek 3:1-re diadalmaskodtak.

A szokatlan időpont ellenére sok néző látogatott ki a DESOK-ba. Nem a DEAC számított a meccs esélyesének, és a helyzetünket az is nehezítette, hogy Bagics Balázsra sérülés miatt nem számíthattunk. Bagics mellett Magyar Tamás sem volt bevethető.

Két Pénzügyőr-ponttal indult a találkozó, erre jött Hubicska Patrik válasza. A vendégeknél Kovács Zoltán nem csak a termete miatt emelkedett ki, a rutinos játékos ásszal és elementáris erejű lecsapással tette le a névjegyét. Zsinórban öt egységet termelt vetélytársunk, a sorozatot Tóth András szakította meg (11:19). Az első szettben a fővárosiak bizonyították, hogy nem véletlenül vezetik a tabellát.

A második felvonásban Csizmadia, Ádám András és Szikszai is lehetőséget kapott Fodor Antaltól. Bruno egy elveszettnek tűnő labdát mentett meg, társai pedig ponttal jutalmazták a légiós önfeláldozó tettét (2:3). A játékrész derekán 3:11-es állásnál időt kértünk. Csizmadia szervái után valamelyest csökkent a hátrányunk, ám a nemzetközi kupában is érdekelt Pénzügyőrt nem tudtuk kizökkenteni.

Jókay Zoltán gyakorlatilag lecserélte a kezdőcsapatát a harmadik etapra. Összeállt a játékunk, ennek köszönhetően 15:10-re vezettünk. Jókay magához hívta a tanítványait, intelmeit pedig betartották a fővárosiak (15:16). Szorosan alakult a végjáték, végül sikerült szépítenünk.

A negyedik játékrészben sok ki nem kényszerített hibával nehezítettük meg a dolgunkat. Amikor stabilabb teljesítménnyel rukkoltunk elő, olvadt a hátrányunk (9:11). Riválisunk sáncai egyre több gondot okoztak nekünk. 13:19-nél újra csengetett Fodor Antal, vagyis kikérte az idejét. A fiúk becsülettel küzdöttek, de az egyenlítés sajnos nem sikerült.

“A bajnoki cím egyik esélyese érkezett hozzánk. Talán ezzel is magyarázható, hogy az első szettben túlságosan tiszteltük a Pénzügyőrt. A harmadik játszmában felzárkóztunk, ám ezt követően kicsit elfáradtunk. Sajnos Bagics sérülés miatt nem játszhatott. Vele minden bizonnyal a negyedik játékrészben szorosabb eredményt tudtunk volna elérni. Ezen a meccsen is értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk” – nyilatkozta Fodor Antal.

“Egy ilyen szintet képviselő ellenfél ellen nálunk mindenkinek száztíz százalékot kell nyújtania ahhoz, hogy szettet tudjunk nyerni. A harmadik játszmában a saját játékunkat nyújtottuk, ekkor hittünk magunkban, és tudtunk extrákat is hozni” – fogalmazott Tóth András.

NB I Extraliga
DEAC-Pénzügyőr 1:3 (15:25, 19:25, 26:24, 20:25)