Szettgyőzelemben reménykedünk

A bajnokságban még nyeretlen DEAC az éllovast fogadja a DESOK-ban szombat délután.

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Magyar Kupa-párharc után ezúttal az Extraligában csapnak össze a Pénzügyőrrel. A negyeddöntő során nem borult a papírforma, a címvédő PSE kettős győzelemmel jutott a legjobb négy közé. A szombati találkozón szintén a hibátlan mutatóval rendelkező fővárosiak vállát nyomja majd az esélyesség terhe.

“A bajnoki cím egyik fő várományosát látjuk vendégül” – szögezte le Kiss Imre. “Sok fog múlni az aktuális formán, de bízom benne, hogy egy látványos mérkőzést tudunk vívni. Az előző két meccs során fel tudtuk venni a versenyt a Pénzügyőrrel, és akadtak biztató momentumok a játékunkban. A szettnyerést sem tartom elképzelhetetlennek, ehhez nagy akaraterőre és koncentrációra lesz szükség. Biztosan jót tenne a csapatnak, ha ezt a részsikert elérnénk. Sajnálom, hogy nem lehetnek nézők a csarnokokban, mivel a szurkolásból sok erőt szoktam meríteni” – mutatott rá 19 esztendős tehetségünk.

Imi két hónappal ezelőtt elkapta a koronavírust. Viszonylag “olcsón megúszta”, mivel három napig volt lázas és köhögött, de az ízlését és a szaglását nem vesztette el.

“Szerencsére már a múlté a betegség, jól érzem magam. Főleg a fizikai állapotom sínylette meg ezt az időszakot, például a visszatérésem után az első edzések felénél már eléggé elfáradtam. Azóta ez is változott, úgy gondolom, visszanyertem az erőállapotomat” – osztotta meg Kiss.

Fiatal röplabdázónk életében szeptemberben egy fontos fejezet kezdődött el: megkezdte a tanulmányait a Debreceni Egyetem műszaki menedzser szakán.

“A tanév elején sokkal színesebb és eseménydúsabb volt a program. A csoporttársaim és az oktatók is szimpatikusak. A vírushelyzet miatt átálltunk a digitális oktatásra, ami abból a szempontból előnyös, hogy minden edzésre el tudok menni, hiszen a tananyagokat utólag feltöltik az internetre. Több beadandót kell írnunk, így bizonyos témaköröknek utána kell néznem, aminek hála hasznos információkkal gazdagodom” – zárta mondandóját Kiss Imre.

Extraliga 12. forduló
DEAC-LV Sport Pénzügyőr SE
2020. 12. 05. (szombat) 15:00, DESOK – zárt kapuk mögött

Fotók: Kovács Anikó, Derencsényi István