Történelmi siker, OB-bronzérmes junior férfi röplabdacsapatunk!

Felföldi János tanítványai a Pénzügyőrt és a házigazda Kaposvárt is két vállra fektették a hatos döntőben, így bronzéremmel térhettek haza Somogy megyéből.

A hétvégén Kaposváron rendezték a férfi röplabdázók U21-es országos bajnokságának döntőjét, ahol bő egy évtized után a DEAC is érdekelt volt. A hat csapatot felvonultató tornán Felföldi János együttese mellett a házigazda FINO, a Kazincbarcika, a Pénzügyőr, a Szolnok, valamint a Dunaújváros volt érdekelt. A mieink a pénteki keresztjáték során a Pénzügyőrrel találkoztak, míg az elődöntőkre szombaton, az éremcsatákra vasárnap került sor.

Aki követi a honi röplabdázást, tisztában van vele, hogy a Pénzügyőr az elmúlt évtized egyik legsikeresebb csapata, a felnőtteknél regnáló címvédő az utánpótlásnevelés terén is fellegvárnak számít. Épp ezért a találkozó előtt sokan a fővárosiakat tartották esélyesebbnek, ám a debreceni fiatalok játéka minden várakozást felülmúlt, végig elszántan, koncentráltan és kevés hibával röplabdáztak az egyetemisták. Az első szett heroikus küzdelmet hozott, a zöld-fehérek elléptek, a DEAC fordított, majd mindkét gárdának volt játszmalabdája, s végül csapatunk a lehető legkisebb különbséggel, 28:26-ra diadalmaskodott. Sikerült elkedvetleníteni riválisunkat, a második és a harmadik szettet végig uraltuk, előbbiben 19, utóbbiban 14 pontot engedélyeztünk a Pénzügyőrnek.

A szombati elődöntőben aztán egy újabb bivalyerős rivális, a Szolnok várt csapatunkra. Az első játszmában még a debrecenieknek sikerült minden, jó játékkal előnybe kerültünk, de a második szettől kezdve Bodonyi Ákos fiai vették át az irányítást. A negyedik játszmában ismét megingott a Szolnok, míg a DEAC új erőre kapott, ám 22:17-es vezetésről nem sikerült egyenlítenünk, így ellenfelünk jutott a fináléba. Felföldi János vezetőedző elmondása szerint nagyon küzdelmes mérkőzést játszott a két csapat, s tanítványai remekül helytálltak a bajnokaspiráns ellen, így büszke lehet a srácokra.

A mieinkre a bronzmérkőzésen Kaposvár együttese várt, amely hazai közönség előtt játszhatott az éremért. Ennek ellenére az első két szettben az egyetemisták akarata érvényesült, noha riválisunk nagy ellenállást tanúsított, a végletekig kiélezett küzdelem zajlott a pályán. A FINO nem adta fel, s a harmadik játszmában esélyt sem adott csapatunknak, de a DEAC-nak is maradtak erőtartalékai, a negyedik szettet 25:19-re megnyerve országos bajnoki harmadik helyen végeztek junior férfi röplabdásaink! Szívből gratulálunk a történelmi sikerhez, szép volt, fiúk!