Úgy tűnik, kulcsemberek nélkül kezdjük a bajnokságot

Fodor Antal vezetőedző abban bízik, hogy a kubai játékosok helyzete minél hamarabb rendeződik, mivel velük a Debreceni Egyetem alakulata bárkinek a dolgát megnehezítheti.

A hétvégén az Extraligában eldördül a startpisztoly, a DEAC férfi röplabdázói szombaton 17 órától a MÁV Előre SC-t látják vendégül a DESOK-ban. Fodor Antal tanítványai az előző szezonban több bravúros győzelmet arattak, végül a hatodik helyen zártak. Játékosaink a mostani idényben is szeretnének nagy skalpokat gyűjteni, bár vezetőedzőnk elárulta, jelenleg akadnak nehezítő körülmények. Fodor Antal emellett a nyári érkezőkről, valamint a felkészülésről is megosztotta a gondolatait.

Az újonc érkezik a csarnokunkba, így sokan azt gondolhatják, hogy együttesünk egyértelmű esélyesként várhatja a találkozót.

– Egyetlen gárdát sem szabad lebecsülni, a fehérváriak jó kerettel rendelkeznek, emiatt küzdelmes összecsapásra számítok. Jelenleg úgy fest, hogy Gustavóra és Marlonra adminisztratív okok miatt nem számíthatunk a hétvégén, továbbá Veres Bence sérüléssel bajlódik, nélkülük pedig olyan összetételben kell pályára lépnünk, amit eddig nem gyakoroltunk. Abban bízom, hogy a nem várt nehézségekkel a fiúk meg tudnak küzdeni, ehhez akaraterőre és megfelelő koncentrációra lesz szükség. Örülünk, hogy hazai pályán kezdünk, a szurkolóink támogatása a nehéz pillanatokban sokat érhet.

A felkészülés úgy sikerült, ahogy azt tervezte?

– Nagyjából igen, de ezen a héten a kubaiak helyzete kissé rányomta a bélyegét a srácok hangulatára. Az edzőmeccseken folyamatosan javult a teljesítményünk, és kiderült, teljes kerettel bárkivel felvehetjük a versenyt, főleg itthon.

Bán Viktor és Marlon megszerzése mekkora erősítés?

– Ki lehet jelenteni, hogy velük a legutóbbi idényhez képest még ütőképesebbé vált a gárdánk. Viktor a nyitásfogadásoknál és a védekezésben lehet főszereplő, Marlon pedig meccsről meccsre egyre jobban felvette a fonalat, többször bravúros megoldással jelentkezett. A beilleszkedésük zökkenőmentesen lezajlott, ami nem is meglepő, mivel nagyon egységes csapatba kerültek.

Az előző szezonban a hatodik helyen zártak, ami bravúros produkciónak számított. Túlszárnyalható ez az eredmény?

– Amennyiben rendeződik két kubai játékosunk helyzete, akkor reális esélyt látok erre, bár nem lesz könnyű. Jelenleg még nehéz beszélni az erőviszonyokról, pár fordulót követően tisztul a kép. Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy az utóbbi évek legerősebb mezőnye gyűlt össze idén az Extraligában.

Extraliga 1. forduló
DEAC-MÁV Előre SC-Foxconn
2022. 10. 01. (szombat) 17:00, DESOK

Nyári játékosmozgás a DEAC-nál

Érkezett: Bán Viktor (Kistext), Marlon (Kubából)
Távozott: Fazekas Balázs (Kistext), Ádám András (visszavonult)

Az Extraliga mezőnye: DEAC, Fino Kaposvár, GreenPlan-VRCK, Kecskeméti RC, Kistext, MAFC-BME, MÁV Előre SC-Foxconn, Pénzügyőr SE.